Nicolae Ciucă le face pe plac protestatarilor: mesajul a fost auzit şi înţeles

Nicolae Ciucă anunţă că a convocat Biroul Permanent al Senatului pentru a permite intrarea în vigoare a soluţiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori.

692 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă le face pe plac protestatarilor: mesajul a fost auzit şi înţeles

Nicolae Ciucă le face pe plac protestatarilor: mesajul a fost auzit şi înţeles

„Am convocat Biroul Permanent al Senatului în această dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.), pentru deschiderea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Forul legislativ se va mobiliza astfel pentru a permite intrarea în vigoare, cât mai repede, a soluţiilor guvernului la problemele semnalate de agricultori şi de transportatori. Protestele sunt justificate, iar rezolvarea nemulţumirilor oamenilor poate să vină numai prin dialog. Totodată, la nivelul Parlamentului European, europarlamentarii PNL Dan Motreanu şi Daniel Buda au avansat un set de măsuri prin care fermierii români să primească mai multe compensaţii pentru pierderile cauzate de secetă, inundaţii sau de implicaţiile războiului din Ucraina”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Pe partea executivă, adaugă el, miniştrii liberali „sunt implicaţi întru totul în soluţionarea revendicărilor şi acordă tot sprijinul în acest sens Ministerului Agriculturii şi Ministerului Transporturilor”.

„Ministrul mediului, Mircea Fechet, a anunţat că se va iniţia programul <Rabla pentru tractoare şi maşini agricole>, finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu. Astfel, fermierii vor putea primi un ajutor de 30.000 euro pentru înnoirea utilajelor. Mesajul protestatarilor a fost auzit şi înţeles. Vom lucra împreună cu aceştia şi în continuare pentru a găsi cele mai bune metode de sprijin în două domenii cheie pentru economia României”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici