Nicolae Ciucă merge la Bruxelles. Premierul va avea întâlniri cu liderii UE şi NATO

  • Premierul Nicolae Ciucă efectuează în această perioadă o vizită la Bruxelles, pentru întrevederi cu înalţi oficiali ai instituţiilor europene şi ai NATO.
  • El are programate întâlniri cu Ursula von der Leyen, Charles Michel şi Jens Stoltenberg.
1453 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă merge la Bruxelles. Premierul va avea întâlniri cu liderii UE şi NATO

Nicolae Ciucă merge la Bruxelles. Premierul va avea întâlniri cu liderii UE şi NATO

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează, în perioada 20 - 21 decembrie, o vizită la Bruxelles, pentru întrevederi cu înalţi oficiali ai instituţiilor europene şi ai NATO. Programul vizitei va debuta, luni, cu un dineu de lucru cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Marţi, prim-ministrul României va avea o întrevedere cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmată de întâlniri cu vice-preşedintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru Pactul Ecologic European, Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene pentru o Europă pregătită pentru era digitală, Margrethe Vestager, vice-preşedintele executiv al Comisiei Europene responsabil pentru o economie în serviciul cetăţenilor, Valdis Dombrovskis, precum şi cu Adina Vălean, comisarul european pentru transport”, anunţă Executivul.

Potrivit sursei citate, în cadrul întrevederilor, premierul Nicolae-Ionel Ciucă va transmite deschiderea deplină a noului executiv român pentru consolidarea dialogului cu instituţiile europene, va prezenta priorităţile noului Guvern de la Bucureşti, cu accent pe gestionarea eficientă a pandemiei, implementarea PNRR şi accelerarea pregătirii pentru tranziţia ecologică şi digitală. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va sublinia, de asemenea, angajamentul României de a contribui la consolidarea rezilienţei Uniunii Europene şi a statelor sale membre, în actualul context pandemic şi în lumina lecţiilor învăţate din criza recentă.

„Totodată, premierul Ciucă va aborda tema securităţii energetice, cu accent pe problema preţurilor la energie şi menţinerea rolului gazului şi a energiei nucleare în perioada de tranziţie ecologică, un element esenţial pentru stabilitatea economică a României. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă va sublinia, în egală măsură, şi importanţa demersurilor pentru susţinerea tranziţiei digitale, evidenţiind contribuţia pe care implementarea PNRR o va putea avea pentru atingerea acestui obiectiv, complementar eforturilor de relansare economică. Vor fi, de asemenea, abordate dosarele privind finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare, respectiv privind aderarea României la spaţiul Schengen”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, premierul Ciucă se va întâlni şi cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

„În cadrul întrevederii dintre prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, vor fi abordate teme de actualitate ale agendei de securitate, cu accent pe evoluţiile din Vecinătatea Estică şi Marea Neagră. Cu această ocazie, cei doi înalţi oficiali vor discuta şi despre viitorul Concept Strategic al NATO, care urmează să fie adoptat anul viitor la Summit-ul Alianţei de la Madrid, în negocierea căruia România este hotărâtă să se implice substanţial, inclusiv în contextul în care ţara noastră a fost primul stat aliat care a susţinut, încă din noiembrie 2019, necesitatea actualizării acestui document programatic al Alianţei. Totodată, premierul Nicolae-Ionel Ciucă va reitera determinarea Guvernului României de a contribui activ la misiunile şi operaţiile Alianţei Nord-Atlantice şi va reitera angajamentele executivului român în ceea ce priveşte cheltuielile aliate pentru apărare”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici