Nicolae Ciucă: Ştiu să fac sarmale olteneşti / Fostul premier a dat reteţe de sarmale şi pâine

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că va găti alături de soţia sa în preajma sărbătorilor de Crăciun: „Ştiu să fac sarmale olteneşti”

159 afișări
Imaginea articolului Nicolae Ciucă: Ştiu să fac sarmale olteneşti / Fostul premier a dat reteţe de sarmale şi pâine

Nicolae Ciucă: Ştiu să fac sarmale olteneşti / Fostul premier a dat reteţe de sarmale şi pâine

„Ştiu să fac sarmale, ştiu să fac sarmale olteneşti. În Oltenia, în afară de varză când se împachetează carnea în foile de varză, mai există nişte ardei ardei roşii oltenii le spun raci, pentru că sunt roşii, care se usucă la streaşina casei după ce se culeg şi se lăsă se usucă şi se păstrează acolo. Când se fac sarmale, se opăresc în apă, li se scot seminţele şi se umplu cu amestecul de carne pentru sarmale şi se pun printre sarmale. Sunt uşor picanţi şi dau şi un gust aparte la sarmale. Aşa se fac sarmalele. Mă străduiesc să fiu responsabil”, spune la DC News liderul PNL, Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă face şi cozonaci, el spune că îi place să facă pâine.

„Pâine, îmi place să fac pâine, îmi place să frământ aluatul, ca atunci când primeşti o problemă şi trebuie să începi să frămânţi, o întorci pe toate părţile, o răsuceşti o amesteci, până la urmă să iasă o pâine bună sau o soluţie bună”, menţionează el.

El îi încurajează pe români să meargă la biserică de Crăciun.

„Este locul unde ne întâlnim cu comunitate, este locul unde putem să mai stăm de vorbă şi după, este absolut fascinant când acolo pe masă în biserică se fiecare aduce ba pentru omenire, să aibă ceva pe masă şi să rămână să mai discute. Plus, este foarte importantă predica preoţilor, iar preoţii cu har ne fac să înţelegem mai bine tot ceea ce se citeşte din Evanghelie duminica. Nu strică să ne apropiem de Dumnezeu şi să înţelegem că de acolo vine rostul nostru”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici