Nicolae Robu, despre dosarul Vioricăi Dăncilă: Orban s-a pripit, dar nu va afecta semnificativ imaginea PNL

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (PNL), a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că Ludovic Orban s-a „pripit” când a depus plângerea penală pentru înaltă trădare împotriva premierului Viorica Dăncilă, dar că gestul „nu va afecta negativ în mod semnificativ imaginea partidului”.

318 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu, despre dosarul Vioricăi Dăncilă: Orban s-a pripit, dar nu va afecta semnificativ imaginea PNL

Nicolae Robu, despre dosarul Vioricăi Dăncilă: Orban s-a pripit, dar nu va afecta semnificativ imaginea PNL

„Este dreptul structurii judiciare să se pronunţe, după cum a fost şi dreptul dlui preşedinte Orban să facă o plângere. Într-un stat de drept se întâmplă astfel de lucruri şi nu trebuie să facem atâta caz din ele”, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, primarul liberal al Timişoarei, Nicolae Robu, întrebat cum comentează faptul că DIICOT a clasat dosarul de înaltă trădare deschis la sesizarea lui Ludovic Orban.

Liderul PNL Timiş a adăugat că Orban s-a „pripit”, dar greşeala acestuia nu va afecta nagativ „în mod semnificativ” imaginea partidului.

„Cred că cetăţenii sunt preocupaţi de alte lucruri, sunt preocupaţi de tot ce nu se întâmplă bine sub guvernarea PSD-ALDE şi, evident, sunt preocupaţi şi de ce aşteaptă de la PNL ca alternativă şi cred că ceea ce s-a întâmplat nu va afecta negativ, în mod semnificativ, imaginea partidului. Personal, dacă mă întrebaţi, cred că s-a pripit dl preşedinte atunci, dar nu cred că este o greşeală care să lase urme asupra partidului”, a adăugat Robu.

DIICOT a anunţat vineri clasarea cauzei ce o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, pe motiv că fapta nu există. Plângerea era făcută de Ludovic Orban.

Procurorii DIICOT au clasat joi dosarul care o viza pe Viorica Dăncilă şi în care erau cercetate infracţiuni de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională, uzurpare a funcţiei, divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi de prezentarea, cu rea-credinţă, de date inexacte Parlamentului sau preşedintelui cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârşirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Anchetatorii au închis această cauză penală pe motiv că fapta nu există.

Pe 17 mai, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus plângere la Parchetul General împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru pentru comiterea mai multor infracţiuni, de la înaltă trădare, divulgarea de informaţii secrete de stat şi uzurparea funcţiei publice. DIICOT anunţa, pe 28 iunie, că a început ancheta cu privire la fapte în cazul plângerii penale împotriva şefului Executivului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici