Nicolae Robu, propus de PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului Timişoara

Organizaţia Timiş a PNL l-a propus pe actualul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, să candideze pentru un nou mandat de edil, liberalii nefăcând însă nicio propunere pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş.

241 afișări
Imaginea articolului Nicolae Robu, propus de PNL pentru un nou mandat de primar al municipiului Timişoara

Nicolae Robu (Imagine: Andreea Alexandru / Mediafax Foto)

Co-preşedintele PNL Timiş, Dan Popa, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că organizaţia judeţeană a transmis conducerii naţionale a partidului o listă preliminară cu persoanele care vor fi susţinute la alegerile locale din 2016 pentru posturile de primari de municipii.

Astfel, potrivit sursei citate, pentru conducerea Primăriei Timişoara este susţinut actualul primar, Nicolae Robu, iar pentru conducerea Primăriei municipiului Lugoj este susţinut preşedintele organizaţiei PNL Lugoj, Ioan Ambruş.

Astăzi (luni - n.r.) era etapa în care am dat propunere pentru primarii de municipii şi oraşe. Domnul Nicolae Robu este pe listă, candidatul nostru, pentru Primăria Timişoara. Avem o decizie a Biroului Naţional cum că toţi primarii care sunt pe funcţie sunt candidaţi. Nu şi-a depus nimeni altcineva intenţia de la noi pentru acest post. Pentru municipiul Lugoj, Ioan Ambruş, preşedintele organizaţiei municipale, este trecut pe listă. Dacă pe viitor vor apărea şi alte candidaturi, se va face un sondaj. În acest moment este singur”, a declarat Dan Popa.

În ceea ce priveşte candidaţii susţinuţi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş, Dan Popa a declarat că liberalii nu au făcut nicio propunere în judeţ.

"La Consiliul Judeţean nu am completat lista. Nici nu am discutat pentru că trebuie să vedem cine va candida la o funcţie de consilier judeţean. Apoi îl vom alege pe cel mai bun. Noi nu ne-am preocupat. Cel mai bine plasat îl vom susţine. Va fi o discuţie în Biroul Judeţean”, a afirmat Popa.

Co-preşedintele PNL Timiş a adăugat că listele vor rămâne deschise până în martie 2016.

Actualul edil al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, se află la primul său mandat de primar.

Liberalii discută, luni, lista candidaţilor care s-au înscris în competiţia internă pentru alegerile locale din 2016, primarii în funcţie având drept de preempţiune, urmând ca, acolo unde partidul nu are deja un primar liberal, candidaţii anunţati să fie supuşi unor cercetări sociologice.

Declaraţiile în acest sens au fost făcute, vineri, de copreşedintele PNL Vasile Blaga, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte.

"Luni, 3 august, avem o primă citire a listelor de candidaţi în oraşe, municipii, avem nişte principii stabilite şi valabile în toate judeţele ţării. (...) Au drept de preempţiune cei peste 1.100 de primari pe care îi avem, pentru că noi aveam un număr de primari mai mare decât PSD, însă a venit celebra Ordonanţă 55, care este la sertar şi acum, la Senat, sigur am pierdut un numar important, peste 500 de primari", declara Vasile Blaga.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici