Nicolăescu: Am discutat cu PSD, poziţiile s-au apropiat în sensul candidaturilor comune la Bucureşti

Preşedintele PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat vineri pentru MEDIAFAX că în urma unei discuţii cu preşedintele PSD Bucureşti, Ecaterina Andronescu, poziţiile celor două partide s-au apropiat foarte mult în sensul unor candidaturi comune la nivelul sectoarelor.

310 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu: Am discutat cu PSD, poziţiile s-au apropiat în sensul candidaturilor comune la Bucureşti

Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Cred că poziţiile noastre s-au apropiat foarte mult în sensul de a ne îndepărta de o posibilă candidatură pe liste separate. Nu sunt lucrurile bătute în cuie, este o fază a negocierii, dar poziţiile exprimate de ambele partide ne dau această speranţă", a delcarat Nicolăescu.

El şi-a exprimat convingerea că "modul în care se vor face candidaturile pe sectoare va reuşi să armonizeze poziţiile celor două partide, ceea ce înseamnă că vor putea avea candidaturi comune".

Preşedintele PNL Bucureşti a evitat să precizeze dacă PNL va avea candidat la Sectorul 6, arătând că acest amănunt face parte din negocierea care încă nu a fost finalizată.

Nicolăescu a mai declarat că în cadrul discuţiilor de la nivelul Bucureştiului s-a stabilit şi cum se vor coordona partidele din USL pentru campania electorală.

"S-a stabilit coordonarea mesajelor, astfel încât să adunăm din mesajele liberale şi cele social-democraţilor, care vor fi mesajele comune pe Bucureşti şi care să se plieze pe mesajele primarului general", a spus acesta, precizând că este vorba despre strategia politică şi ideologică.

"Pe liste comune peste tot, vom avea un staff comun, care va avea o relaţie de colaborare şi cu staff-ul de campanie al primarului Sorin Oprescu", a mai declarat Nicolăescu.

Despre o dată probabilă la care va avea loc lansarea candidaţilor USL pentru alegerile locale, liderul PNL Bucureşti a precizat că acest lucru se va stabili la nivelul conducerii USL.

Eugen Nicolăescu a mai afirmat că PNL a declanşat, în delegaţiile permanente ale Sectoarelor Capitalei, creionarea listelor candidaţilor pentru Consiliul General.

Potrivit acestuia, urmează ca, vineri şi marţi, PNL Bucureşti să audieze cei 60 de candidaţi propuşi pe sectoare, din care se vor alege 18 candidaţi eligibili pentru CGMB.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru "Gândul", că în cazul în care partidele din USL nu se înţeleg asupra candidaţilor de la Bucureşti, se va merge pe liste separate în Capitală.

"Nu vrem să impunem pe nimeni, dar nici nu putem accepta să ni se impună. Dacă nu ne înţelegem, mergem pe liste separate în Bucureşti", a declarat, miercuri, pentru "Gândul", preşedintele PNL Crin Antonescu.

Liberalii îl sprijină pentru Primăria Sectorului 6 pe Rareş Mănescu, în timp ce social-democraţii şi conservatorii mizează pe Ştefan Florescu (PC), notează "Gândul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici