Nicolai: Dacă acuzaţiile se confirmă, vinovaţii să plece

Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, referindu-se la documentele prezentate de GIP, că nu acuză SRI în absenţa unor pobe, dar a apreciat că, dacă acuzaţiile la adresa serviciului se confirmă, vinovaţii trebuie să se retragă.

1 afișare
Imaginea articolului Nicolai: Dacă acuzaţiile se confirmă, vinovaţii să plece

Nicolai: Dacă acuzaţiile se confirmă, vinovaţii să plece

„SRI beneficiază din partea PNL de prezumţia de nevinovăţie. Ne exprimăm, însă, speranţa că România nu devine un stat al anilor 1950, al începuturilor totalitare în care comunismul s-a realizat cu sprijinul activ al unor servicii de informaţii”, a declarat vicepreşedintele PNL.

Ea a adăugat că, în lipsa unor dovezi clare, nu va acuza pe nimeni, însă a apreciat că, ceea ce a apărut public în legătură cu activitatea unor ofiţeri SRI poate constitui o atingere gravă drepturilor şi liberatăţilor personale.

De asemenea, senatorul liberal a susţinut că monitorizarea sa putea fi făcută în beneficiul „oricărui partid”, fără a spune la ce partid se referă.

Nu în ultimul, ea a afirmat că, dacă documentele GIP sunt reale, ele dovedesc „o practică nedemocratică” şi care poate influenţa negativ evoluţia statului de drept în România.

Nicolai a adăugat că formarea unui pol de dreapta în R. Moldova este „o chestiune de politică liberală decentă”, nu ceva care vizează siguranţa naţională, referindu-se la nota GIP şi la anunţul conform căruia SRI vizează siguranţa naţională, nu partidele .

„În ceea ce priveşte o notă care vizează o informare legată de polul de dreapta liberal şi care se referă la intenţia PNL de a coagula un pol de dreapta în Republica Moldova, o notă care datează din 20 iulie 2006. În calitatea mea de vicepreşedinte al PNL şi de vicepreşedinte al secţiei de femei a ELDR, în perioada 24 – 26 septembrie 2006 am fost într-o delegaţie la Chişinău, din care au mai făcut parte Teodor Meleşcanu, Crsitian Buşoi, Ionuţ Popescu şi Ionel Palăr, ocazie cu care ne-am întâlnit cu toate partidele liberale din Republica Moldova şi am încheiat un acord parlamentar cu Partidul Moldova Noastră”, a declarat Norica Nicolai.

Ea a precizat că, în acea perioadă, presa a putut relata toate declaraţiile pe această temă.

De asemenea, ea a afirmat că informaţii vizează „chestiuni” discutate anterior perioadei 24 – 26 septembrie. „Mă întreb la ce se referă, pentru că nu este vorba de declaraţii publice. Eu personal am monitorizat toate declaraţiile mele publice din această perioadă şi nu există vreo declaraţie referitoare la acest pol anterior datei de 20 iulie”, a conchis Norica Nicolai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici