Nicolai: Preşedintele a intrat în campanie electorală, lucrează la limita Constituţiei

Vicepreşedintele PNL Norica Nicolai a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, în replică la afirmaţiile lansate de şeful statului cu privire la numirea viitorului premier, că Traian Băsescu a intrat în campanie şi afişează un comportament specific, lucrând la limita şi prin ignorarea Constituţiei.

11 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Preşedintele a intrat în campanie electorală, lucrează la limita Constituţiei

Nicolai: Preşedintele a intrat în campanie electorală, lucrează la limita Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Părerea mea este că preşedintele a intrat în campania electorală, pentru că a afirmat clar că nu va recunoaşte rezultatul alegerilor şi nicio eventuală coaliţie care s-ar putea forma şi că face ceea ce va dori. Acest tip de comportament este specific preşedintelui care nu lucrează decât la limita Constituţiei şi prin ignorarea ei", a susţinut Norica Nicolai.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că, plecând de la realitatea constituţională, este "obligat" să spere că, dacă niciun partid nu obţine în alegeri 51% din voturi, opţiunea pentru desemnarea premierului îi va aparţine, aşa cum s-a întâmplat şi în 2004.

Şeful statului a mai spus că a observat că sunt partide care pun problema că, dacă după alegeri vor forma împreună cu alte partide o majoritate, vor veni la preşedinte cu o propunere de premier, pe care şeful statului va fi nevoit să o accepte.

"Îi invit să citească Constituţia şi să renunţe la ideea că «dacă nu ni-l pun cine ştie ce face»", a spus Băsescu.

Conform articolului 103 din Constituţie, preşedintele desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici