Nicolai: Senatul recomandă Parchetului să cerceteze toate faptele şi persoanele implicate în dosare

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Senatul, prin hotărârea adoptată în şedinţa de plen de marţi, care este fudamentată pe articolul 1 din Constituţie, recomandă Parchetului să cerceteze toate faptele şi persoanele din dosare.

38 afișări
Imaginea articolului Nicolai: Senatul recomandă Parchetului să cerceteze toate faptele şi persoanele implicate în dosare

Norica Nicolai (Imagine: Mediafax Foto)

Norica Nicolai a declarat că Hotărârea Senatului, adoptată în şedinţa de plen de marţi, la votul privind începerea urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru, nu vizează extinderea cercetărilor la alte persoane implicate în aceste dosare, "aşa cum în mod greşit utilizează toată lumea acest termen", ci "este fundamentată pe articolul 1 din Constituţie, recomandând Parchetului General să cerceteze toate faptele şi persoanele a căror implicare în săvârşirea presupuselor infracţiuni rezultă din dosar".

"În plus, niciunul dintre cei trei membri PDL exemplificaţi în dosarul Electrica Muntenia Sud SA - pentru că sunt mai multe persoane în raportul Comisiei juridice - nu este supus procedurii de cerere formulată de Parlament, pentru că nu au calitatea de senatori sau deputaţi", a mai declarat Norica Nicolai.

Plenul Senatului a adoptat, marţi, o hotărâre, înainte de votul privind începerea urmăririi penale în cazurile Codruţ Şereş şi Paul Păcuraru.

Articolul 2 din hotărâre, în privinţa dosarului Electrica Muntenia Sud SA, în care este implicat senatorul Codruţ Şereş, menţionează că "Senatul consideră că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va continua cercetările în dosarul nr. 147 cu privire la toate faptele şi persoanele a căror nominalizare şi implicare rezultă din documentele transmise, prin administrarea tuturor probelor necesare".

Senatul a aprobat, marţi, cererile de începere a urmăririi penale a senatorului PC Codruţ Şereş şi a ministrului Muncii, liberalul Paul Păcuraru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici