Niculescu Bran: Preşedintele Franţei i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru solidaritate

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Tatiana Niculescu Bran a scris, duminică, pe Facebook, că preşedintele francez i-a mulţumit lui Klaus Iohannis, la Palatul Élysée, pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentat şi pentru prezenţa la marşul de solidaritate.

638 afișări
Imaginea articolului Niculescu Bran: Preşedintele Franţei i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru solidaritate

Niculescu Bran: Preşedintele Franţei i-a mulţumit lui Klaus Iohannis pentru solidaritate (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost întâmpinat la Palatul Élysée de către preşedintele Franţei, François Hollande, care i-a mulţumit în mod special pentru solidaritatea manifestată în primele ore după atentatul din 7 ianuarie şi pentru răspunsul prompt la invitaţia de a participa la marşul de astăzi de la Paris”, a scris Tatiana Niculescu Bran pe Facebook.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui a mai precizat că” preşedintele României l-a asigurat pe preşedintele Franţei de sprijinul şi fraternitatea poporului român”.

În plus, Tatiana Niculescu Bran a menţionat că înaintea începerii marşului, preşedintele Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cancelarul Germaniei, Angela Merkel şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, precum şi cu alţi reprezentanţi ai statelor europene prezenţi la Paris.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a primit duminică la Palatul Elysee numeroşi lideri străini, printre care şi preşedintele român Klaus Iohannis, înainte de a participa la marşul republican împotriva terorismului, potrivit imaginilor difuzate de televiziuni. Ulterior, preşedintele francez şi oaspeţii săi străini au plecat de la Palatul Elysee pentru a participa împreună la marşul republican împotriva terorismului, o premieră istorică.

Mii de persoane s-au adunat duminică la Paris pentru a participa la marşul împotriva terorismului, în cinstea celor 17 persoane ucise în trei atacuri jihadiste comise săptămâna aceasta în Franţa, dintre care 12 la redacţia revistei satirice Charlie Hebo miercuri, o poliţistă joi şi patru ostatici vineri.

Cei trei jihadişti care au comis atacurile, Amedy Coulibaly şi fraţii Said şi Cherif Kouachi, au fost ucişi vineri de forţele franceze.

În total, peste un milion de persoane şi aproximativ 50 de lideri străini sunt aşteptaţi la această manifestaţie istorică, pentru care au fost mobilizate importante forţe de ordine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici