Nicuşor Dan: Bucureştiul riscă să piardă banii cheltuiţi pe troleibuze dacă fondurile europene nu vor fi utilizate până în 2022

308 afișări


Nicuşor Dan, candidat la Primăria Capitalei, susţinut de PNL, a susţinut o conferinţă de presă azi, 8 iunie,  în  faţa Depoului Vatra Luminoasă. Acesta a fost însoţit de Valer Ciobănescu, lider sindicat STB. 

Cele mai importante declaraţii ale lui Nicuşor Dan

- Acum câteva zile a luat foc un autobuz. În urmă cu o săptămână un tramvai a deraiat. Nu e primul tramvai care deraiază. Nu există o mentenanţă profesionistă aşa cum ar trebui făcută. Nu s-a făcut nicio investiţie pe şinele de tramvai.

- Nu s-a facut nico investiţie pe reţeaua electrică a troleibuzelor. Au fost nu mai puţin de 4 licitaţii eşuate pentru achiziţia de aer condiţionat. În ceea ce priveşte achiziţiile pe fondul pentru mediu, primarul a aşteptat 2 ani şi jumătate până să descopere că există această sursă de finanţare.

- Pe achiziţia pe fondurile europene situaţia e dezastruoasă. La jumătetea anului trecut a pregătit achiziţia pentru 100 de tramvaie şi 100 de autobuze hibride. Licitaţiile au fost anulate în urmă cu câteva luni. Achiziţia tramvaielor e condiţionată de refacerea liniilor 40 si 55. Pentru liniile astea nu s-a facut nici măcar documentaţia tehnică. Dacă banii nu sunt cheltuiţi până în 2022, banii cu care au fost achiziţionate troleibuze trebuie daţi înapoi. 

- În ceea ce priveşte autobuzele electrice, şi la licitaţiile care au succes câştigă firmele care „nu sunt lideri” mondiali, ca să mă exprim aşa. Viceprimarul  nostru, care este mereu plângăcios, acuză un sabotaj

- Pe banii pe care îi avem trebuie să facem caietele de sarcini. Trebuie să demarăm studii de fezabilitate. În programul meu pe tramvaie şi pe troleibuze în 2 ani - 2 ani si jumătate se poate face conectarea liniilor care toate se opresc în Piaţa Unirii şi realizarea din ele a 3 diagonale, astfel încât să mărim concentraţia de tramvaie în centrul oraşului, ca oamenii să treaca dintr-un cartier în altul.
 
Despre incidentul cu Aurelian Bădulescu
 
- Discutăm mult prea mult de domnul Bădulescu. Trebuie să vorbim de primarul care nu s-a delimitat de acest gest regretabil.
 
Declaraţiile lui Valer Ciobănescu, lider sindicat STB

- În mandatul doamnei primar s-au întâmplat lucruri grave. Încă suntem într-o perioadă dezastruasa. Punem în pericol viaţa oamenilor. S-a pus accent pe aerul condiţionat. Nu mă aşteptam să ia foc şi troleibuzul. Suntem într-o situaţie fără precendent. Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de ani de zile.
 
 
 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici