Nicuşor Dan, discuţii cu Banca Mondială pentru finanţarea achiziţiei a 250 de tramvaie noi

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a avut miercuri discuţii cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale despre posibilitatea finanţării achiziţiei a 250 de tramvaie noi.

205 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, discuţii cu Banca Mondială pentru finanţarea achiziţiei a 250 de tramvaie noi

„Echipa condusă de Shomik Raj Mehndiratta, manager administrativ în domeniul transportului pentru Europa şi Asia Centrală, şi-a manifestat interesul pentru a împrumuta primăria, urmând ca, în perioada următoare, să revină cu o solicitare de documente pentru a analiza propunerea noastră”, susţine Nicuşor Dan în urma întâlnirii avute miercuri cu reprezentanţii Băncii Mondiale.

Conform primarului, valoarea totală estimată pentru achiziţionarea celor 250 de tramvaie este de 836,5 milioane de euro, iar pentru obţinerea fondurilor necesare, pe lângă împrumutul de la BM, primăria va aplica şi pentru finanţare nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional 2021 – 2027.

Nicuşor Dan susţine că, din cele 250 de tramvaie, 100 vor avea lungimea de 36 m şi vor fi unidirecţionale, alte 100 vor avea 27 m lungime, dintre care 90 unidirecţionale şi 10 bidirecţionale, iar restul de 50 vor avea o lungime de 45 m şi vor fi unidirecţionale.

El anunţă că toate tramvaiele noi vor avea echipamente moderne, vor beneficia de sistem de climatizare şi vor fi accesibilizate pentru persoanele cu dizabilităţi.

În prezent, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, inclusiv vagoanele utilitare. Dintre acestea, aproape 70% au durata de exploatare depăşită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici