Nicuşor Dan oferă detalii despre etapele desfiinţării companiilor municipale

  • Nicuşor Dan precizează că desfiinţarea companiilor municipale are mai multe etape.
  • Preţul serviciilor se va reduce considerabil în condiţiile în care nu vor mai trece prin companii, afirmă edilul.
1561 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan oferă detalii despre etapele desfiinţării companiilor municipale

Nicuşor Dan oferă detalii despre etapele desfiinţării companiilor municipale

„Am promis şi vom desfiinţa companiile municipale înfiinţate de Gabriela Firea, care au dus la o risipă incredibilă de bani publici. Procesul de desfiinţare are mai multe etape”, anunţă Nicuşor Dan.

Conform acestuia, în ultima şedinţă de Consiliu General a fost schimbată componenţa adunărilor generale ale companiilor. La începutul anului, noile adunări generale vor numi noile consilii de administraţie, iar noile consilii de administraţie, noii manageri. Consiliul General a numit, de asemenea, o comisie specială pentru desfiinţarea companiilor.

„Am început să întrerupem contractele de servicii prestate de companii către primărie şi să le înlocuim cu contracte prin achiziţii publice, astfel încât serviciile să nu fie afectate. Pentru companiile care au delegat serviciul public (de exemplu, compania de dezinsecţie) procesul de trecere de la companie la operatori privaţi va fi însoţit de o hotărâre a Consiliului General de încetare a delegării, afirmă Nicuşor Dan.

Astfel, rămase fără contractele cu primăria, majoritatea companiilor va rămâne fără activitate şi acestea vor fi lichidate, municipalitatea preluând activele.

„Există câteva nuclee care funcţionează profitabil, independent de contractele cu primăria (de exemplu, echipa care face proiecte pentru autorizarea ISU), acestea vor fi menţinute ca atare. Parte din angajaţii companiilor vor fi transferaţi către administraţiile publice care vor prelua serviciul (de exemplu, operatorii serviciului de parcare, managementul traficului, paznici, etc.). Fără să mai treacă prin companii, preţul serviciului se va diminua considerabil. Comisia specială a Consiliului General va evalua funcţionarea fiecărui colectiv şi va propune Consiliului General relocarea angajaţilor”, îşi termină primarul Capitalei postarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici