Nicuşor Dan, plângere penală împotriva primarului Daniel Florea, după episodul cu claxoane din Sectorul 5

Candidatul susţinut de PNL şi USR la Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, a depus, luni, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, împotriva primarului sectorului 5, a şefului Poliţiei locale a sectorului 5 şi a şefului Companiei de salubritate a sectorului 5.

274 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, plângere penală împotriva primarului Daniel Florea, după episodul cu claxoane din Sectorul 5

Nicuşor Dan, plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea

„La acţiunea de pe 18 iunie au fost folosiţi bani publici şi angajaţi ai serviciului public de salublitate pentru a împiedica organizarea unei conferinţe de presă. Nu vrem să rămână doar la tulburarea liniştii publice şi la sancţionarea unor şoferi care au claxonat. Vinovaţi sunt primarul Sectorului 5, şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi şeful companiei de salulubritate, companiei publică a Sectorului 5. Infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu alături de tulburarea liniştii publice”, a precizat Nicuşor Dan.

El a spus că mai este şi o parte politică, pe care trebuie să şi-o asume PSD Bucureşti şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea.

„Este vorba despre cine este, până la urmă, proprietarul domeniului public. Proprietarul domeniului public suntem noi, toţi cetăţenii, care avem voie să desfăşurăm orice fel de manifestare pe acest domeniu public, care ne aparţine. Domeniul public nu este moşia primarului general. Preşedintele PSD Bucureşti trebuie să spună public faţă de aceste două acţiuni”, a adăugat Nicuşor Dan.

USR a făcut plângere la DNA pe numele Gabrielei Firea şi a lui Daniel Florea, după perturbarea conferinţei lui Nicuşor Dan, cei doi fiind acuzaţi de abuz în serviciu şi de împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

Nicuşor Dan a fost din nou şicanat în timpul unei conferinţe de presă. Joi, în timp ce candidatul susţinut de PNL şi USR a început să vorbească, şoferii camioanelor firmei de salubritate din Sectorul 5, inscripţionate cu iniţialele primarului Daniel Florea, au început să claxoneze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici