Nicuşor Dan, replică pentru Grindeanu: Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, reacţionează la declaraţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, referitoare la Metrorex: „Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni! Nici de Timişoara, nici de Iaşi, nici de alte oraşe sau judeţe”.

919 afișări
Imaginea articolului Nicuşor Dan, replică pentru Grindeanu: Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni

„În atenţia ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu: Bucureştiul nu e ţinut în spate de nimeni! Nici de Timişoara, nici de Iaşi, nici de alte oraşe sau judeţe. Dimpotrivă, Bucureştiul e cel care contribuie la susţinerea celorlalte regiuni ale ţării, iar asta e firesc pentru dezvoltarea României. Cu 10% din populaţia ţării, Bucureştiul produce aproximativ un sfert din PIB-ul României. Deci bucureştenii produc mult peste media naţională, dar, cu toate astea, administraţia locală din Bucureşti nu primeşte atât cât ar trebui să primească pentru nevoile Capitalei. Asta e realitatea, iar dincolo de asta mai constat că PSD e în continuare un partid anti-Bucureşti”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan

Reacţia primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, vine ca urmare a declaraţiei ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, referitoare la Metrorex, care a afirmat că este deschis unei discuţii cu Primăria generală a Capitalei în privinţa trasferului coordonării Metrorex, în condiţiile în care nu este de acord cu subvenţionarea transportului local de la buget.

„Am mai spus acest lucru, de ce nu se plăteşte de la bugetul statului transportul în comun la Cluj, la Iaşi, la Craiova, la Timişoara?”, a întrebat retoric Grindeanu. „Eu sunt deschis să am o discuţie cu Primăria Generală a Bucureştiului, dacă îşi doresc acest lucru, astfel încât totuşi transportul în comun în Bucureşti să fie în gestiunea Municipiului Bucureşti”, a spus ministrul luni, într-o conferinţă de presă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici