Noi delegaţii au sosit, miercuri, la Bucureşti, pentru summit-ul NATO

Aproape 50 de delegaţii oficiale sosesc, miercuri, la Bucureşti, pentru a participa la summit-ul NATO.

36 afișări
Imaginea articolului Noi delegaţii au sosit, miercuri, la Bucureşti, pentru summit-ul NATO

Noi delegaţii au sosit, miercuri, la Bucureşti, pentru summit-ul NATO (Imagine: Mediafax Foto)

Pe parcursul zilei de marţi, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" au sosit peste zece delegaţii oficiale care vor participa la lucrările reuniunii Alianţei Nord-Atlantice în perioada 2 – 4 aprilie.

Momentul de vârf al zilei l-a constituit sosirea la Bucureşti a preşedintelui Statelor Unite ale Americii şi a delegaţiei care îl însoţeşte, precizează CNSS.

Prima delegaţie sosită, miercuri, este cea a preşedintelui Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliev.

Aeronava prezidenţială azeră a aterizat la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", în jurul orei 12.30.

Marţi, la Copenhaga, Robert Gates şi-a exprimat speranţa că negocierile cu Rusia privind scutul american antirachetă din Europa vor avea un final pozitiv.

"Ruşii nu vor agrea probabil niciodată scutul antirachetă. Dar cred că asigurările pe care le-am dat şi mecanismul pe care l-am propus oferă garanţii că acesta nu va fi îndreptat împotriva lor", a declarat Gates în cursul unei vizite la Copenhaga.

"Şi sper că acest fapt va conduce la un deznodământ fericit atât la Bucureşti, cât şi la Soci", a adăugat oficialul american.

A mai sosit la Bucureşti, pentru summit-ul NATO, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

De asemenea, delegaţiile Turciei, Slovaciei şi Danemarcei au sosit pentru summit-ul NATO.

Următorul sosit a fost secretarul american al Apărării, Robert Gates.

Delegaţiile Belgiei, Lituaniei, Bulgariei şi Olandei au sosit, de asemenea, la Bucureşti, pentru summit-ul NATO.

Delegaţiile Belgiei şi Olandei sunt conduse de prim-miniştrii acestor ţări, iar delegaţiile Lituaniei şi Bulgariei sunt conduse de şefii de stat.

În jurul orei 15.45 a aterizat pe Aeroportul "Henri Coandă" aeronava şefului Guvernului Marii Britanii, Gordon Brown, urmată, la aproximativ o oră mai târziu, de cea a cancelarului german Angela Merkel.

De asemenea, delegaţiile oficiale ale Poloniei, Cehiei, Greciei şi Luxemburgului au sosit, miercuri după-amiază, la Bucureşti, pentru summit-ul NATO. Delegaţiile poloneză şi cehă sunt conduse de şefii de stat.

Premierul în exerciţiu al Italiei, Romano Prodi şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, au sosit, miercuri, la Bucureşti, pentru a participa la summit-ul NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici