Noi proiecte ce vizează centralizarea unor date ale administraţiei, lansate de Guvern: AnalyticsGovRo şi Contact.gov.ro

Guvernul a anunţat, vineri, că a realizat două proiecte - AnalyticsGovRo şi Contact.gov.ro, menite să centralizeze informaţiile privind traficul siteurilor guvernamentale şi a datelor de contact, ambele fiind realizate în colaborare cu cei patru tineri participanţi la Programul Oficial de Internship

590 afișări
Imaginea articolului Noi proiecte ce vizează centralizarea unor date ale administraţiei, lansate de Guvern: AnalyticsGovRo şi Contact.gov.ro

Noi proiecte ce vizează centralizarea unor date ale administraţiei, lansate de Guvern: AnalyticsGovRo şi Contact.gov.ro (Imagine: Hepta)

Guvernul a anunţat, vineri, că cei patru tineri repartizaţi în cadrul Direcţiei de Servicii Online şi Design prin Programul Oficial de Internship al GuvernuluI României au realizat în colaborare cu echipa-gazdă două proiecte ce vizează centralizarea unor date ale administraţiei.

Potrivit sursei citate, primul dintre proiectele dezvoltate cu sprijinul celor 4 studenţi se numeşte AnalyticsGovRo şi îşi propune realizarea unui mecanism de centralizare a informaţiilor privind traficul site-urilor guvernamentale, a paginilor vizitate şi a interacţiunii cu publicul. Datele vor fi obţinute cu ajutorul serviciului Google Analytics şi vor fi ulterior analizate şi publicate pe analytics.gov.ro. Astfel de informaţii pot fi de interes atât pentru jurnalişti, cât şi pentru angajaţii instituţiilor publice responsabili cu actualizarea şi mentenanţa platformelor web în vederea îmbunătăţirii prezenţei online a administraţiei, precum şi a interacţiunii cu cetăţenii, organizaţiile neguvernamentale şi mediul privat.

Al doilea proiect vizează centralizarea datelor de contact ale instituţiilor publice din România, în vederea facilitării accesului cetăţenilor la aceste informaţii şi a unei mai bune comunicări cu beneficiarii serviciilor publice oferite. Contact.gov.ro, site-ul centralizator, va oferi rapid datele de contact, poziţia pe hartă, orarul de lucru, dar şi alte date de interes. Proiectul va avea atât o componentă web, cât şi o componentă mobile pentru telefoane inteligente şi tablete denumită ContactGovRo, astfel încât gradul de accesibilitate al cetăţenilor la coordonatele de contact să fie maximizat.

Datele vor fi publicate şi pe platforma http://data.gov.ro/.

”Ca şi în cazul GovITHub, programul guvernamental care îşi propune să îi reunească pe toţi cei dornici să aducă o îmbunătăţire a calităţii serviciilor publice, ne dorim ca aceste exemple de colaborare să devină o obişnuinţă a administraţiei publice şi un model de succes bazat pe deschidere, transparenţă şi participare”, se mai arată în comunicatul Executivului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici