Norica Nicolai: Îmi doresc ca disputele din PSD să nu ducă la incapacitatea de funcţioare a Guvernului

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat, în legătură cu disputele din interiorul PSD, că îşi doreşte ca acestea să nu ducă la o incapacitate de funcţionare a Guvernului, pentru că oricum Executivul lucrează sub presiunea unui şef de stat ostil.

462 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai: Îmi doresc ca disputele din PSD să nu ducă la incapacitatea de funcţioare a Guvernului

Norica Nicolai: Îmi doresc ca disputele din PSD să nu ducă la incapacitatea de funcţioare a Guvernului

"Daţi-mi voie să am o atitudine de rezervă. În primul rând noi suntem în coaliţie. Nu este obişnuinţa mea să comentez ce se întamplă în celălalt partid. Eu sper ca PSD să îşi menţină capacitatea de guvernare. Tot ce-mi doresc este ca aceste dispute din interior să nu ducă, eu ştiu, la o incapacitate de funcţionare a Guvernului, mai ales că nu este un Guvern care să lucreze în linişte oricum. Ai acea ostilitate din partea preşedintelui. (...) E foarte important ca Bucureştiul să se schimbe. Dincolo de aceste dispute, nevoia de schimbare este acută", a declarat Norica Nicolai, vineri seară la Antena 3.

Nicolai, care este şi preşedinte al Consiliului Naţional al ALDE, a adăugat că regretă că nu a fost făcută o evaluare a capacităţii de implementare a programului de guvernare a unor ministere, precizând că mari probleme sunt la Ministerul Transporturilor condus de Lucian Şova.

"Ce îmi pare rău e că nu am ajuns la o evaluarea a capacităţii unor ministere în implementarea programului de guvernare. Mari probleme sunt, mai ales la Ministerul Transporturilor, unde autostrada Lugoj-Deva ar fi împiedicată de urşi. Asta ar cam trebui să discutăm", a completat Nicolai.

Referitor la Ministerul Transporturilor, senatorul PSD de Bucureşti, Robert Cazanciuc, a afirmat că organizaţia social-democrată Bucureşti se va lupta ca următorul ministru de resort să fie de la această filială.

"Organizaţia PSD Bucureşti o să se bată ca următorul ministrul al Transporturilor să fie de la Bucureşti, pentru că avem metroul, avem aeroport. În Capitala cu un sfert de PIB al României, să avem un om capabil să pună în aplicare planurile pentru infrastructura transporturilor", a declarat Robert Cazanciuc, vineri seară seară într-o emisiune difuzată de Antena 3.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a transmis, vineri, o scrisoare deschisă membrilor PSD, transmiţând în document că nu are un război cu Liviu Dragnea, că nu se pune problema unei alegeri între ea şi liderul PSD, precizând totodată că refuză să ia în calcul excluderea din partid.

Edilul precizează că nu vrea să fie desemnat candidat la alegerile prezidenţiale şi că refuză să ia în calcul excluderea din PSD. Primarul general al Capitalei reiterează, în scrisoare, că a fost toată viaţa un om de stânga, că provine dintr-o familie simplă şi că s-a obişnuit să obţină prin muncă orice rezultat, motiv pentru care, susţine Firea, a rămas fidelă valorilor social-democraţiei. În scrisoarea deschisă adresată colegilor din PSD, Gabriela Firea întreabă retoric cum de a ajuns PSD un partid pe care românii să fie supăraţi.

Firea vrea o nouă abordare în partid, respectiv ca şefii formaţiunii "să aibă un dialog permanent cu toţi vectorii săi, începând de la miniştri, deputaţi, senatori, continuând cu primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali şi terminând cu preşedinţii de organizaţii, pentru că numai în acest fel evităm situaţia actuală în care suntem decuplaţi de agenda reală a oamenilor".

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri la Mioveni, că a dispus trimiterea Corpului de control al prim-ministrului pentru a afla cauzele pentru care este blocată demararea construirii tronsonului de autostradă Piteşti-Sibiu.

Întrebată dacă ar trebui demise persoanele care blochează proiectele, Dăncilă a răspuns: "Părerea mea este că toţi cei care au blocat sau vor bloca trebuie să plece acasă. Nu există o justificare să blochezi un proiect atât de important, fie ele de infrastructură, fie ele alte proiecte. Deci, chiar aceasta este logica, noi vrem să vedem dacă există blocaje, să ridicăm aceste blocaje, dar nici să lăsăm ca aceste blocaje să se mai repete. Vrem să vedem care sunt soluţiile, astfel încât să putem să le rezolvăm".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici