Norica Nicolai: PNL va vota "pentru" şi în cazul Şereş şi în cazul Păcuraru

Senatorul PNL Norica Nicolai a declarat, marţi, în plenul Senatului, că PNL va vota "pentru" atât în cazul lui Codruţ Şereş, cât şi al lui Paul Păcuraru, deşi a arătat că membrii Comisiei juridice nu şi-au putut forma "o convingere a vinovăţiei sau nevinovăţiei" acestora.

9 afișări
Imaginea articolului Norica Nicolai: PNL va vota "pentru" şi în cazul Şereş şi în cazul Păcuraru

Norica Nicolai: PNL va vota "pentru" şi în cazul Şereş şi în cazul Păcuraru (Imagine: Mediafax Foto)

"Cu toată sinceritatea şi convingerea, nu ne-am putut omeneşte forma o convingere a vinovăţiei sau nevinovăţiei celor doi, dar am considerat că unica şansă pentru ei ca oameni politici şi nu numai este justiţia", a declarat Norica Nicolai.

Senatorul PNL a anunţat că formaţiunea pe care o reprezintă va vota în favoarea începerii urmăririi penale atât în cazul lui Codruţ Şereş, cât şi în cazul lui Paul Păcuraru, pentru că "respectă o serie de principii liberale".

"Nu dorim să ascundem realitatea. Suntem convinşi că în această perioadă oamenii, mulţi dintre ei, sunt victimele unui sistem care încearcă să se impună în România. Am avut cazuri de abuzuri, şi cazul Atanasiu este cel mai cunoscut, dar trebuie să vedem cine îşi asumă o responsabilitate în această ţară şi noi, Parlamentul, şi justiţia trebuie să ne asumăm această responsabilitate", a spus Nicolai.

Referindu-se la raportul Comisiei juridice, Norica Nicolai a spus că "răspunsul pe care senatorii jurişti au încercat să îl dea este că nimeni, niciodată, nu trebuie să se ascundă în spatele Parlamentului".

"Am dat o şansă justiţiei", a spus Norica Nicolai, precizând că, dincolo de "anecdotica convorbirilor telefonice", care pe ea au jenat-o, aceste dosare dau o lecţie de viaţă, de realitate.

"Aceasta este România, stimaţi colegi. Ţara convorbirilor telefonice, a aranjamentelor de culise, a lipsei de repere, ţara în care valorile nu se respectă", a continuat ea, mărturisind că este convinsă, ca om, de faptul că "există un partizanat politic".

"Ce ţară este asta în care un membru al CSAT este învinuit de aceste fapte, dacă este adevărat de ceea ce este învinuit? La aceste lucruri trebuie să răspundem noi astăzi", a afirmat Nicolai.

Norica Nicolai a mai declarat că Senatul se află "în faţa unei dezbateri esenţiale pentru starea democraţiei din România", adăugând că "nimeni nu poate să nu urmărească aflarea adevărului".

"Adevărul nu îl aflăm în Parlament, ci acolo unde una dintre puterile statului are misiunea de a face acest lucru. Că vrea, că nu vrea, că este controlată politic, că este precară profesional, acest lucru din punctul meu de vedere în mare parte este o certitudine. Suntem într-un exces al unei puteri, într-o zonă de conduită vecină cu totalitarismul, controlată politic, sau încercăm să dăm o şansă acestei ţări să reprezinte ceva într-o construcţie europenă democratică?", a spus senatorul liberal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici