Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca

Nouă persoane şi-au depus candidatura, până luni la ora 24.00, la Biroul Electoral Municipal (BEM), pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, ultimul dosar fiind prezentat la ora 23.50 de către independentul Grigore Pop, cu zece minute înaintea expirării termenului legal de înscriere.

234 afișări
Imaginea articolului Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca

Nouă candidaţi s-au înscris în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca (Imagine: Vakarcs Lorand - Mediafax Foto)

Preşedintele BEM, judecătorul Emil Beleanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, după încheierea perioadei legale de depunere a dosarelor, că, luni, în ultima zi de înscriere, au fost depuse trei candidaturi.

"În total sunt nouă candidaturi pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. În ultima zi am înregistrat trei candidaturi", a spus Beleanu.

Astfel, şi-au depus candidatura pentru Primăria Cluj-Napoca Sorin Apostu (PDL), Marius Nicoară (PNL), Teodor Pop Puşcaş (PSD), Călin Oancea (PNŢCD), Gheorghe Oros (PAS), Gheorghe Aştileanu (PNG-CD), Gergely Balasz (PCM), Laszlo Csaba (Parrtidul Verde) şi independentul Grigore Pop. Acesta din urmă a depus la BEM şi o listă cu 5.620 de semnături, faţă de 4.831 de semnături câte erau necesare pentru participarea în alegerile parţiale.

Campania electorală pentru alegerile din 15 februarie va începe în 31 ianuarie şi se va încheia în 14 februarie la ora 7.00.

Alegerile vor avea loc, duminică, 15 februarie, între orele 7.00-21.00.

În cazul în care va avea loc al doilea tur de scrutin pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta se va desfăşura în 22 februarie, la o săptămână după primul tur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici