Noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, primit astăzi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi, marţi la Palatul Cotroceni, pe noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare, informează Administraţia Prezidenţială.

373 afișări
Imaginea articolului Noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, primit astăzi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis

Noul ambasador al SUA, Adrian Zuckerman, primit astăzi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis

Potrivit agendei preşedintelui Klaus Iohannis, marţi la ora 13:00, va avea loc primirea ambasadorului SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman.

De altfel, ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, se va întâlni, de la ora 16.00, şi cu premierul Ludovic Orban.

Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit sâmbătă Adrian Zuckerman, pentru a prezenta scrisorile de acreditare. Discuţiile s-au axat pe implementarea deciziilor strategice adoptate în domeniul securităţii energetice şi cel 5G, cât şi asupra obiectivului României de a accede la Programul Visa Waiver.

La rândul său, noul ambasador al SUA Adrian Zuckerman „a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea preşedintelui Donald Trump şi la nivelul întregii Administraţii a SUA”.

Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat, pe Facebook, că Hans Klemm şi-a încheiat mandatul de ambasador şi a plecat, sâmbătă, din România. Diplomatul a mulţumit românilor pentru căldura cu care a fost primit peste tot în ţară.

Pe 20 noiembrie, Adrian Zuckerman a fost votat de Senatul american pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite în România. Acesta l-a înlocuit pe Hans Klemm care preluase funcţia de ambasador al SUA la Bucureşti în septembrie 2015.

Adrian Zuckerman este un avocat în industria imobiliarelor, provenind din firma de avocatură Seyfarth Shaw, cu sediul în New York, care a imigrat în copilărie din România către Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
zuckerman,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici