Nu s-au înţeles, încă: O nouă discuţie pe buget va avea loc, între membrii coaliţiei, miercuri dimineaţă. La ultima întâlnire a participat şi UDMR

Reprezentanţii UDMR au participat, marţi, la întâlnirea cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu de la Parlament pe marginea bugetului pentru 2019. După discuţii care s-au întins pe tot parcursul zilei, liderii coaliţiei au stabilit o a treia zi de întrevederi, miercuri, de la ora 10.00.

550 afișări
Imaginea articolului Nu s-au înţeles, încă: O nouă discuţie pe buget va avea loc, între membrii coaliţiei, miercuri dimineaţă. La ultima întâlnire a participat şi UDMR

Nu s-au înţeles, încă. UDMR anunţă că o nouă discuţie pe buget va avea loc miercuri dimineaţă

Participarea UDMR la discuţii vine în contextul în care preşedintele Uniunii Kelemen Hunor spunea, la începutul săptămânii, că forma actuală a proiectului de buget are nişte probleme serioase, mai ales în zona administraţiei locale, că o să fie adoptat cu întârziere.

Totodată, liderii coaliţiei vor sta de vorbă, miercuri, şi cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România (AMR) şi cu cei de la Transporturi referitor la bugetele locale, şi autostrada Moldovei, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Sursele citate au adăugat că nu există neînţelegeri în cadrul coaliţie, ci liderii caută soluţiile optime pentru a diminua decalajele de dezvoltare prin cotele care se repartizează de la bugetul central.

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea va avea o întâlnire, în cursul zilei de miercuri, la AMR unde aceştia vor vorbi despre bugetele pentru municipii.

Firea a declarat, marţi, că bucureştenii „o vor duce mai rău în perioada următoare” în cazul în care bugetul Capitalei o să fie tăiat cu 25%, subliniind că Primăria are mai multe atribuţii pe care trebuie să le îndeplinească, precum transportul public, termoficare, spitale sau căminele.

Referitor la subiect, primarul Sectorului 3 Robert Negoiţă spunea, după şedinţa CEx al PSD, de duminică, că Liviu Dragnea i-a promis că va participa marţi sau miercuri la o dezbatere cu Asociaţia Municipiilor, pe fondul nemulţumirilor edililor în privinţa banilor alocaţi.

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a ajuns la Parlament, în jurul orei 14.00. Odată cu Toni Greblă a intrat la discuţii şi secretar de stat pentru relaţia Parlamentul, din cadrul Ministerului Justiţiei, Marian Moţ. Întâlnirea din biroul lui Dragnea a început în jurul orei 12.00, primul venit fiind Eugen Teodorovici.

La întâlnire a mai fost prezent Mircea Drăghici, propus de premierul Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Au existat şi discuţii separate de PSD, la biroul preşedintelui Senat, între Călin Popescu Tăriceanu cu Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian, aceştia alăturându-se ulterior întâlnirii din biroul lui Liviu Dragnea, undeva în jurul orei 16.00. Liderii ALDE au petrecut circa două ore la întrevedere.

Referitor la buget, Guvernul ar avea în lucru varianta de a distribui către administraţiile locale cote părţi din impozitul pe venit au spus surse politice, pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor, în cadrul discuţiilor despre bugetul pentru 2019, în ceea ce priveşte sumele pentru administraţiile locale, a fost abordat modul de repartizare a sumelor colectate din impozitul pe venit la nivelul fiecărui judeţ.

Astfel, Guvernul ar avea în vedere următoarea variantă de lucru: 60% din impozitul pe venit sa fie direcţionat catre primarii, 15% din impozitul pe venit sa fie direcţionat către consiliile judeţene, 20% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in vederea echilibrării bugetelor locale şi 5% din impozitul pe venit sa fie direcţionat in mod egal către judeţe de către ministerul Finanţelor.

Cea de-a doua întâlnire de marţi a coaliţiei vine după luni a avut loc o şedinţă în biroul de la Camera Deputaţilor al lui Liviu Dragnea. La discuţiile de luni, care au durat aproape cinci ore, au luat parte şi premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul Muncii Marius Budăi, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi secretarul general al ALDE Daniel Chiţoiu.

La finalul întâlnirii de luni, niciunul dintre aceştia nu a făcut declaraţii de presă.

Potrivit surselor menţionate, Guvernul ar urma să adopte bugetul pentru acest an, într-o şedinţa de vineri, premierul Viorica Dăncilă fiind plecată la Bruxelles, miercuri şi joi, pentru a participa la conferinţă „Lupta împotriva antisemitismului”, organizată de România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici