O echipă de specialişti ruşi a sosit la Bucureşti pentru a pregăti vizita lui Putin

Circa 90 de specialişti ruşi au sosit, joi, pe Aeroportul Otopeni, la bordul unei curse speciale, ei având ca scop pregătirea aşteptatei vizite a preşedintelui Vladimir Putin la Bucureşti, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

35 afișări
Imaginea articolului O echipă de specialişti ruşi a sosit la Bucureşti pentru a pregăti vizita lui Putin

O echipă de specialişti ruşi a sosit la Bucureşti pentru a pregăti vizita lui Putin

Aceştia, în majoritate tehnicieni, electronişti şi transmisionişti, preced eventuala sosire a liderului rus la summitul NATO.

Prezenţa lui Putin la Bucureşti rămâne deocamdată incertă. De altfel, întrebat în legătură cu acest subiect, ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat recent, într-o emisiune televizată că va putea vorbi despre participarea liderului rus la Summit abia când va şti că acesta s-a urcat în avion, la Moscova.

Conform paginii electronice a RIA Novosti, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, joi, că liderii american şi rus vor discuta despre proiectul scutului american antirachetă şi Tratatul Forţelor Convenţionale în Europa (CFE), în cadrul întâlnirilor din România şi de la Soci (Rusia), din aprilie, lăsând să se înţeleagă că liderul rus va veni la Bucureşti.

De altfel, în urmă cu o lună, o delegaţie formată din 20 oficiali ruşi a verificat Palatul Parlamentului, în perspectiva summitului NATO şi a sosirii lui Vladimir Putin. Vizita acestora a fost una neoficială, relata atunci Pro TV, precizând că sediul Legislativului mai fusese inspectat de oficialii americani, englezi şi germani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici