O sută de membri ai PNL Braşov îşi anunţă demisia din partid

Un grup de o sută de membri ai organizaţiei judeţene Braşov a PNL şi-au anunţat, marţi, demisia din partid, ei susţinând că vor să tragă astfel un semnal de alarmă asupra "derivei" în care se află liberalismul braşovean şi a grupurilor de interese din filială.

262 afișări
Imaginea articolului O sută de membri ai PNL Braşov îşi anunţă demisia din partid

O sută de membri ai PNL Braşov îşi anunţă demisia din partid

Reprezentantul grupului, Valentin Bodea, a declarat, într-o conferinţă de presă, că cei o sută de membri care şi-au depus demisia din partid vor să atragă atenţia asupra "grupurilor de interese care conduc PNL Braşov şi care nu se ghidează după principiile liberale".

"În PNL Braşov s-au regrupat mai multe grupuri de interese, mai multe cercuri care ne duc cu gândul la fostul FSN. Mai mulţi oameni de valoare din partid au fost pur şi simplu măturaţi, daţi la o parte pentru a face loc altor nume. (...) Nu ştiu dacă va avea ecoul scontat, însă dacă vrem să atragem atenţia asupra derivei PNL trebuie să o facem acum", a declarat Bodea.

El a spus că din respect pentru adevăraţii liberali care au rămas încă în PNL Braşov nu va da niciun exemplu concret de grup de interese.

"Este evient că PNL se apropie de formaţiuni politice faţă de care până nu demult îşi manifesta dezaprobarea. Mă aştept chiar să spună (conducerea filialei -n.r.) că nu am făcut parte niciodată din PNL, că nu suntem membri. Dar am la îndemână baza de date prin care pot dovedi că toţi cei care demisionează azi au fost membri", a mai spus Bodea.

Demisionarii din PNL sunt în majoritate membri tineri, cu vechime în patid cuprinsă între doi şi zece ani, ei neavând vreo funcţie în interiorul partidului.

Potrivit sursei citate, cei o sută de membri ai PNL Braşov şi-au trimis demisia prin fax la conducerea judeţeană a filialei.

Secretarul general al PNL Braşov, Adrian Maxim, a declarat că până în prezent la conducerea partidului nu a ajuns niciun fax sau altfel de document cu demisia acestor membri.

"Nu am ce să comentez pentru că noi, conducerea, nu avem la îndemână niciun fax privind demisia lor. În plus, eu nu cunosc pe nimeni care să fi avut ceva de comentat până acum şi nu cunosc pe niciunul din cei o sută care s-ar afla pe acea listă", a spus Maxim.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat că demisia celor o sută de membri ai organizaţiei nu reprezintă o mare pierdere, în condiţiile în care aceştia sunt susţinători ai fostului viceprimar liberal al municipiului Braşov, Gabriel Andronache, exclus din partid şi ajuns între timp la PDL.

"Cei care au plecat sunt apropiaţi ai lui Andronache, rudele lui Andronache, şoferul lui Andronache. PNL Braşov a primit în ultima perioadă o mie de noi membri, dintre care zece sunt primari ai PDL. Asta este o consolare pentru PNL, la plecarea celor o sută de membri", a declarat ironic preşedintele filialei judeţene a PNL Braşov, Aristotel Căncescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici