Oamenii lui Nicuşor Dan, "paşoptiştii" anului 2016

Uniunea Salvaţi Bucureştiul şi-a lansat joi candidaţii la Primăria Capitalei şi primăriile de sectoare, unul dintre ei afirmând că a cochetat cu "sentimentul de paşoptist" pentru că echipa e formată din oameni educaţi în străinătate, veniţi acasă pentru a pune bazele unui nou început.

2961 afișări
Imaginea articolului Oamenii lui Nicuşor Dan, "paşoptiştii" anului 2016

Oamenii lui Nicuşor Dan, "paşoptiştii" anului 2016 (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

În prezenţa câtorva zeci de simpatizanţi, îmbrăcaţi cu tricouri albe pe care scria, cu albastru <<Salvaţi Bucureştiul de politicieni>>, Nicușor Dan şi-a prezentat echipa de candidaţi la primăriile Bucureştiului.

”Vă aducem în faţă nişte oameni care sunt competenţi în meseria lor. Oricare dintre ei ar putea să profeseze oriunde în lumea asta - e o alegere că au ales să trăiască în România şi un pas înainte pe care ei îl fac, o asumare de a veni, în numele unei mari categorii de oameni, să rezolve problemele societăţii”, a susţinut Nicuşor Dan în deschiderea evenimentului.

Clotilde Armand, o româncă de origine franceză, candidata USB la Primăria Sectorului 1, şi-a expus, în faţa asistenţei, o mare nemulţumire.

”Stau foarte mult afară, pe stradă, strângând semnături. Vreau să vă spun că este foarte neplăcut faptul că suntem asimilaţi vechilor politicieni sau politicienilor de carieră. Nu suntem oameni politici! Probabil că nu ne-am fi implicat niciodată dacă oamenii politici ar fi ceea ce am fi vrut noi să fie. Suntem învinuiţi pentru toate nerealizările lor. Noi vrem să fim altfel. Eu nu cred, cum spun unii de pe stradă, că noi vom deveni la fel, pentru că e o problemă de personalitate. Personalitatea lor e aşa cum e, din acest motiv s-au dus la PSD, PSD şi partenerii lor. Noi suntem diferiţi”, a spus, afectată, Clotilde Armand.

Pentru sectoarele 2, 3 şi 4 USB îi are candidaţi pe Antoanetă Bugner, Roxana Wring şi Dumitru Dobrev.

”Sunt cucerit de Nicuşor Dan pentru valorile pe care le promovează şi recunosc că am cochetat cu sentimentul de paşoptist. Suntem parte dintr-o echipă de oameni care au trăit în străinătate, care s-au educat în străinătate, care au avut contracte cu lumea civilizată, lumea progresistă şi care s-au întors în această ţară, înapoi în România, ca să pună bazele unui început drum al schimbării. Nu vrem să facem o revoluţie, ca la 1848, recunosc. Vrem, în schimb, să începem un nou drum, un drum al schimbării, pe baze democratice, pe principiile democraţiei”, a spus, marcat, Florin Grigorescu, candidatul uniunii la primăria sectorului 5 al Capitalei.

Pentru Primăria Sectorului 6 candidatul USB este Mihai Daneş.

"Vă readuc aminte scopul pentru care ne-am înfiinţat - acela de a aduce integritate şi competenţă în viaţa publică. Ce a fost până acum a fost practic o autoritate publică confiscată de diverse grupuri de interese şi oameni din administraţia publică, care de cele mai multe ori au acţionat împotriva intereselor comunităţii care i-au adus acolo să le resolve problemele", a spus şi Nicuşor Dan.

Liderul USB a fost întrebat din ce bani îşi va finanţa campania electorală.

"Din donaţii mari şi mici! Noaptea de ieri spre azi am lansat o campanie (pe internet - n.r.), iar acolo e şi un mecanism de donaţii online. (...) Vă aduc aminte că în 2012 am primit cam 25.000 de euro pentru campania mea ca independent. Aşteptările noastre sunt la ordinul a 100.000 de euro", a spus Nicuşor Dan.

El a adăugat că s-a întâlnit şi cu oameni de afaceri pentru a le cere să-i finanţeze campania.

"M-am întâlnit cu oameni de afaceri pentru a le cere bani, câţiva mi-au dat. Conform Codului Civil am mers cu ei la notariat şi am semnat un contract autentic în faţa notarului. Unul din lucrurile scrise în toate aceste contracte este că donatorul nu are niciun fel de pretenţie de ordin politic din partea noastră", a precizat liderul Uniunii Salvaţi Bucureştiul.

Despre Marian Munteanu, noul contracandidat al său din partea PNL, Nicuşor Dan a avut o scurtă caracterizare: "Domnul Munteanu mi se pare inconsistent!"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici