Video Cioloş, despre Costea: Nu vreau să discutăm despre remanieri în fiecare zi - VIDEO

Premierul Dacian Cioloş a evitat să spună dacă va exista o remaniere sau o demisie a ministrului Muncii după ce Guvernul a retras OUG privind salarizarea, declarând că "nu vrea să discute de remanieri în fiecare zi ca şi cum altă treabă nu există la Guvern", transmite corespondentul MEDIAFAX.

661 afișări

"Nu vreau să discutăm de remanieri în fiecare zi ca şi cum lăsăm impresia că altă treabă nu există la Guvern decât să discutăm despre remaniere. Miniştrii au nişte obiective foarte clare pe care şi le-au asumat, eu fac evaluări cu ei periodic pentru că vreau să văd acolo unde există blocaje de ce există blocaje, să găsim soluţii. Cu siguranţă că, după Paşte, intrăm într-o nouă fază în care şi eu sunt conştient că trebuie să livrăm din ce în ce mai mult rezultatele a ceea ce am pregătit până acum în prima parte a mandatului şi obiectivul meu se va concentra pe asta. Remanierea nu e un obiectiv în sine pentru mine şi nu asta este cel mai important", a declarat premierul Dacian Cioloş, la Ploieşti.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat, miercuri, că discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, "cu sau fără doamna Costea, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar”.

Întrebat miercuri de jurnaliştii dacă afirmaţia făcută, marţi, de ministrul Muncii a fost un avertisment sau Ana Costea chiar şi-a depus demisia la cabinetul premierului, Dan Suciu a întârziat să răspundă, negând că ar avea informaţii despre existenţa unui act formal.

"Nu, nu ştiu de un act formal ca atare, nu am cunoştinţă de un act formal care să presupună un răspuns tranşant, de aceea am stat pe gânduri. Să depăşim momentul pentru că nu am elemente suplimentare de comunicat pe subiectul acesta, dar garantez că în zile imediat următoare vor urma mai multe clarificări”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

El a adăugat că discuţiile legate de legea salarizării vor continua în zilele următoare, pe alte baze. "Cu sau fără doamna Costea?", au întrebat jurnaliştii. "Cu sau fără doamna Costea", a răspuns Dan Suciu.

Totodată, Dan Suciu a explicat că premierul a anunţat-o pe Ana Costea încă de luni că ordonanţa de urgenţă privind creşterile salariale nu va intra miercuri în discuţia Guvernului. De aceea, premierul a întrebat-o de ce a ameninţat că demisionează dacă actul normativ va intra în Guvern, dar Dacian Cioloş nu a primit vreun răspuns lămuritor de la Ana Costea.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai fost întrebat dacă există posibilitatea ca noul proiect de ordonanţă de urgenţă să fie elaborat de un alt ministru al Muncii, iar Dan Suciu a răspuns că "orice e posibil".

Guvernul a retras OUG privind salarizarea bugetarilor, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că scopul Guvernului este să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitările fiscal-bugetare pentru 2016-2017.

Negocierile de marţi dintre sindicalişti şi ministrul Muncii, Ana Costea, au eşuat, oficialul guvernamental promiţându-le liderilor sindicali că va retrage OUG.

Ministrul a ameninţat cu demisia în cazul în care nu se va ţine cont de punctul ei de vedere.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici