Oana Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de director general de diplomaţie publică al MAE

Oana Marinescu şi-a dat demisia vineri din funcţia de director general pentru diplomaţie publică din cadrul MAE, ea anunţând că va reveni în sectorul privat în domeniul consultanţei şi al formării profesionale.

917 afișări
Imaginea articolului Oana Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de director general de diplomaţie publică al MAE

Oana Marinescu şi-a dat demisia din funcţia de director general de diplomaţie publică al MAE (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Experienţa mea în MAE a fost extraordinar de bogată şi m-a făcut să mă dezvolt atât profesional, cât şi uman. Le mulţumesc public colegilor mei pentru modul în care au colaborat cu mine. Cred însă că după aproape cinci ani de activitate în funcţii de conducere în administraţia publică a venit momentul să încep o nouă etapă profesională şi personală. Voi lucra pe cont propriu, în consultanţă şi formare profesională şi voi încerca să sprijin dezvoltarea de proiecte de interes public, care pot fi derulate de societatea civilă, de mediul de afaceri şi de alt tip de organizaţii. Cred că avem nevoie, ca societate, de asumarea unor responsabilităţi comune şi de promovarea unor proiecte în care să se implice în egală măsură actori publici şi privaţi. Cred că ar fi bine ca multe din problemele cu care ne confruntăm ca societate să ne unească în jurul unor idei şi proiecte şi nu să ne despartă. Aşa cum, ca purtător de cuvânt al Guvernului şi ca director general în MAE, am încercat să deschid instituţiile publice către mediul privat şi presă, la fel îmi doresc acum să dezvolt proiecte de responsabilitate socială, care să permită colaborarea unor actori cât mai diverşi, iar beneficiile să fie în interesul comunităţii", a declarat Oana Marinescu.

Ea a menţionat că, în perioada imediat următoare, doreşte să se concentreze asupra celor două cărţi la care lucrează, una dintre ele valorificând experienţa sa în domeniul comunicării publice, în sensul prezentării unor modele de acţiune pentru instituţii.

"Îmi doresc de asemenea să găsesc sprijinul pentru a crea un think-tank în domeniul diplomaţiei publice şi culturale, care să contribuie la promovarea externă a României", a mai spus Oana Marinescu.

Demisia Oanei Marinescu are loc la câteva luni după ce fostul purtător de cuvânt al Ministerului de Externe, Lucian Rosenfeld, s-a retras din funcţie, de la acea dată MAE neavând purtător de cuvânt.

Oana Marinescu a lucrat în domeniile mass-media şi comunicare. După patru ani şi jumătate în presă, din anul 2000 a început specializarea în domeniul comunicării instituţionale. A lucrat la Ambasada britanică de la Bucureşti, a fost secretar de stat şi purtător de cuvânt al Guvernului, director general pentru comunicare şi diplomaţie publică la MAE şi a avut colaborări în calitate de cadru didactic asociat la SNSPA, unde a ţinut seminarii de comunicare instituţională la masteratele de specialitate.

La MAE, a coordonat activităţile de comunicare cu presa, de diplomaţie publică şi de diplomaţie culturală. Printre proiectele dezvoltate sau coordonate ca director general MAE, se numără campania de informare privind procesul de la Haga, campaniile de informare privind votul din străinătate din 2008 şi 2009, campania de diplomaţie publică din Italia "Piazza di Romania", campania de informare "Viza pentru SUA", campania privind misiunea EUMM din Georgia, utilizarea social media de către MAE (primul cont de twitter, primul blog MAE RO20.mae.ro, contul de you tube), programul de diplomaţie publică pentru marcarea a 20 de ani de la căderea comunismului ("RO 20 - Romania 1989-2009"), gestionarea a diverse situaţii de criză, crearea unui nou concept strategic de comunicare, diplomaţie publică şi culturală în corelaţie cu obiectivele de politică externă ale României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici