Oferta Guvernului în timp ce 3.500 de profesori protestează în Piaţa Victoriei

Negocierile dintre sindicaliştii şi Guvern s-au încheiat, joi, cu înţelegerea că până în ora prânzului va fi primit răspunsul sindicatelor din Educaţie faţă de oferta echipelor de negociere, a anunţat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

1456 afișări
Imaginea articolului Oferta Guvernului în timp ce 3.500 de profesori protestează în Piaţa Victoriei

Oferta Guvernului în timp ce 3.500 de profesori protestează în Piaţa Victoriei

Cărbunaru a spus că un lucru este clar: Guvernul României doreşte să crească salariile profesorilor.

„Dovadă concretă a măsurilor pe care Guvernul doreşte să le ia în acest sens este că, aşa cum s-a anunţat public, până la data de 15 iulie va fi gata proiectul care vizează noua lege a salarizării în care Educaţia se găseşte prioritară şi care va sta la baza discuţiilor cu toţi cei interesaţi, inclusiv cu liderii sindicatelor din Educaţie, astfel încât la 1 septembrie, când începe sesiunea parlamentară, în toamnă, această lege a salarizării care să găsească inclusiv aceste creteri salariale din educaţie să poată să devină realitate”, a spus Dan Cărbunaru.

Între timp, până la 15 iulie, reprezentanţii Guvernului au transmis că pentru toţi cei care lucrează în sistemul de învăţământ, fie că este vorba de personalul didactic, fie de persoanlul didactic auxiliar sau de personalul nedidactic, urmează să fie acordate prime pentru cariera didactică, pentru sprijinul acordat în activitate celor care lucrează în sistemul de învăţămînt din România, reespectiv aproape 300.000 de oameni.

Astfel, pentru personalul didactic si pentru personalul didactic auxiliar guvernul va oferi în luna iunie a acestui an suma de 1.000 de lei, sumă forfetară, sumă ce urmează să intre pe un card care va fi emis după modemlul cardurilor pentru energie, pe care românii deja le-au folosit pentru a-şi putea achita facturile la energie. Pe acest card vor fi încărcate următoarele sume: 1.000 de lei pentru persoanlul didactic şi personalul didactic auxiliar în luna iunie – sumă forfetară care poate fi folosită, urmând ca în luna octiombrie a acestui an, pe acelaşi card să fie încărcată suma de 1.500 de lei din care 500 de lei reprezintă suma forfetară, iar diferenţa de 1.000 de lei sunt bani pentru susţinerea activităţii didactice, activităţii curente de lucru ale persoanlului din sistemul de învăţământ.

În ceea ce priveşte personalul nediactic, în lunile iunie şi octombrie vor fi încărcate pe acelaşi timp de carduri sumele de 500 de lei în iunie şi alte 500 de lei în luna octombrie. Dintre acestea, suma de 150 de lei vor reprezenta în fiecare caz suma forfetară. În plus, personalul nedidactic, în baza unui act normativ care va fi aprobat vineri în şedinta de Guvern, salariile urmează să fie majorate.

În timp ce Dan Cărbunaru prezenta oferta Guvernului, în Piaţa Victoriei protestau peste 3.500 de dascăli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici