Olaf Scholz şi Ursula von der Leyen cer elaborarea unui "Plan Marshall" pentru Ucraina

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, afirmă că procesul de reconstrucţie a Ucrainei post-conflict trebuie să ţină cont de perspectivele admiterii ţării în Uniunea Europeană şi cere împreună cu Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, elaborarea unui proiect asemănător cu Planul Marshall.

465 afișări
Imaginea articolului Olaf Scholz şi Ursula von der Leyen cer elaborarea unui "Plan Marshall" pentru Ucraina

În cursul unei conferinţe economice germano-ucrainene, desfăşurată la Berlin, Scholz a argumentat că reconstrucţia Ucrainei va trebui să ţină cont de faptul că această ţară va deveni la un moment dat membră a Uniunii Europene şi va putea furniza energie electrică.

"Războiul lansat de Vladimir Putin a consolidat relaţiile dintre ţările noastre", a subliniat Olaf Scholz, citat de publicaţia Der Spiegel.

La rândul său, premierul Ucrainei, Denis Şmihal, a estimat că planul de reconstrucţie post-conflict ar trebui să fie de aproximativ 750 de miliarde de dolari.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, va organiza săptămâna aceasta împreună cu Olaf Scholz o conferinţă pe tema planului de reconstrucţie post-conflict în Ucraina. "Este necesar un Plan Marshall al secolului 21" pentru reconstrucţia Ucrainei, afirmă Ursula von der Leyen şi Olaf Scholz într-un articol de opinie publicat în Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici