Olguţa Vasilescu: Voi veni cu martori surpriză la procesul intentat de Elena Udrea

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că veni cu "martori surpriză" la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea, arătând că aceasta nu ştie că parlamentarii au imunitate pentru declaraţiile politice.

75 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu: Voi veni cu martori surpriză la procesul intentat de Elena Udrea

Olguţa Vasilescu: Voi veni cu martori surpriză la procesul intentat de Elena Udrea (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

"Probabil că doamna Udrea nu a aflat că parlamentarii au imunitate pe declaraţiile politice, având în vedere că eu am făcut declaraţiile respective (despre faptul că Udrea ar avea legătură cu arestarea lui Antonie Solomon -n.r.) inclusiv în Parlamentul României. Chiar preşedintele Traian Băsescu a acuzat, de-a lungul vieţii sale politice, foarte mulţi adversari politici, pe bază de zvonuri. Dar o asigur că nu mă voi prevala de acest lucru şi mă voi prezenta în faţa instanţei cu martori surpriză, deşi doamna Udrea spune că nu îi am. Sper ca, până atunci, să nu îi lege DNA pe aceşti martori, având în vedere că au legătură cu cazul", a precizat Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a mai spus că a rămas "stupefiată" de valoarea sumei cerute de Elena Udrea ca daune morale.

"Am rămas stupefiată de valoarea sumei cerute de doamna Udrea (100 000 de lei - n.r.) şi mă întreb dacă atât de scumpă de reperat este onoarea doamnei Udrea sau pur şi simplu s-au scumpit poşetele Vuitton şi calculează în poşete", a spus senatorul PSD.

Vasilescu crede că Udrea ar vrea să cumpere simpatia presei prin anunţul făcut, potrivit căruia va dona suma de 100.000 de lei unei fundaţii pentru drepturile jurnaliştilor.

"În ceea ce priveşte donaţia pe care o va face unei asociaţii de jurnalişti, nu face altceva decât să cumpere simpatia presei în acest război şi, după ce nu a dat în judecată jurnaliştii care au scris de acest lucru, acum înţeleg că îi premiază", a adăugat Lia Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că, dacă Elena Udrea ar fi fost o bună avocată, ar fi trebuit să o cheme în instanţă pe Lia Olguţa Vasilescu în Craiova, localitatea de domiciliu a acesteia. "Dacă doamna Udrea ar fi fost o bună avocată, ar fi trebuit să mă citeze la domiciliu, adică în Craiova, şi ar fi trebuit să ştie că am imunitate parlamenatră. Dar, acum încep să înţeleg de ce a pierdut toate procesele în care a reprezentat statul român, mai precis RA-APPS", a adăugat Vasilescu.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a anunţat, vineri, că a depus o cerere de chemare în judecată a senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, pentru acuzaţiile extrem de grave formulate la adresa sa în presă, şi cere daune morale de 100.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici