Oltean: ACL nu îşi va schimba candidatul pentru Cotroceni. Klaus Iohannis este un candidat excelent

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări, că ACL nu îşi va schimba candidatul pentru alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis fiind "un candidat excelent", iar orice discuţii pe această temă sunt "speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri".

288 afișări
Imaginea articolului Oltean: ACL nu îşi va schimba candidatul pentru Cotroceni. Klaus Iohannis este un candidat excelent

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Deputatul PDL Ioan Oltean a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, dacă ACL este pregătită pentru o eventuală scoatere din cursa prezidenţială a lui Klaus Iohannis.

"Este exclus. ACL are candidat, pe Klaus Iohannis. Orice fel de discuţie care se poartă în afara acestei realităţi sunt speculaţii şi dezinformări ale actualei puteri. Nu există niciun motiv, dar absolut niciunul, de nicio natură, ca ACL să-şi schimbe candidatul. Klaus Iohannis este candidatul nostru, un candidat excelent. Tot ce se spune despre el sunt lucruri mincinoase şi cu tendinţa de a-l discredita. E în stilul nostru caracteristic. Noi nu suntem sănătoşi dacă nu îi băgăm în aceeaşi oală pe toţi candidaţii. Este inadmisibil, dar ăştia suntem. Nu ne putem muta de aici", a spus el.

Un jurnalist a amintit despre procesul cu ANI pe care îl are prezidenţiabilul ACL.

"Este acel proces cu ANI, dar nu avem termen, nu avem nimic. E câştig de cauză la instanţa de fond. Vedem ce se întâmplă în continuare, dar noi plecăm de la premisa că e nevinovat. Instanţa de fond i-a dat câştig de cauză şi sperăm ca şi instanţa de recurs să aibă acelaşi punct de vedere. Deocamdată nu există niciun motiv, de nicio natură care să-l împiedice să candideze sau să ne determine pe noi, cei ce reprezentăm ACL, să nu susţinem această candidatură. Klaus Iohannis e candidatul nostru", a adăugat el.

Întrebat dacă se aşteaptă la înscrierea în cursa prezidenţială a unor "candidaţi-surpriză", cum ar fi "o revenire spectaculoasă a Crin Antonescu", Oltean a spus: "Eu sper că domnul Crin Antonescu este un om raţional şi echilibrat şi se va ataşa echipei de susţinere a lui Klaus Iohannis. Sunt absolut convins că aşa va fi".

Ioan Oltean a completat că a analizat dezbaterile de pe scena politică românească în această perioadă de precampanie pentru alegerile prezidenţiale.

"Ca unul care a participat la toate campanile prezidenţiale din 1990 încoace, am observat că, pentru pentru prima oară, avem un candidat atipic în raport cu toţi ceilalţi candidaţi, un om care înainte de a-şi depune candidatura are 14 ani de administraţie a oraşului Sibiu, omul care introdus Sibiul în UE înainte să intre România în UE, este neamţul care a rămas în România să trăiască alături de români, deşi ar fi putut pleca în Germania", a declarat Oltean.

Liderul PDL a făcut şi unele referiri la faptul că Iohannis "vorbeşte puţin".

"E zgârcit la vorbe, dar e bogat în fapte. Nu vrea să ajungă la Cotroceni ca să vorbească mult, ci ca să facă fapte, să fie un mediator, un reprezentant al României în afara graniţelor, să fie un bun catalizator al intereselor ţărilor UE pentru România şi al investitorilor străini în România. E un personaj care are excelente relaţii cu lideri politici europeni şi nu numai. E un om al administraţiei care a adus sute de investitori în Sibiu şi a făcut din Sibiu un oraş european. Este un om care nu se angajează în dezbateri sterile, nu agreează can-can-urile şi vrea să facă treabă pentru România. De aceea noi îl susţinem pe Klaus Iohannis, iar eu sunt angajat cu toată energia mea în susţinerea lui. Cred cu sinceritate că e omul de care România are nevoie în următorii zece ani şi organizaţia noastră de aici şi colegii mei suntem cu toţii angajaţi în susţinerea lui Klaus Iohannis şi credem cu sinceritate că e omul care va reuşi să ajungă la Cotroceni şi va fi preşedintele României în următorii zece ani", a conchis Oltean.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici