Oltean: Este "totalmente aberant" ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să dureze trei zile

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean spune că este "totalmente aberant" ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să dureze trei zile, aşa cum a propus vicepremierul Liviu Dragnea, afirmând, ironic, că acesta s-ar putea face "numai noaptea, ca să aibă posibilitatea să fure liniştiţi".

105 afișări
Imaginea articolului Oltean: Este "totalmente aberant" ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să dureze trei zile

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Ioan Oltean a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, cum comentează declaraţia vicepremierului Liviu Dragnea, care a avansat ideea ca referendumul să aibă loc pe durata a trei zile.

"Este totalmente aberant. Nu mi-am închipuit ca un om politic de talia lui Liviu Dragnea să aibă o asemenea viziune. De ce nu o săptămână? În ultimă instanţă, putem gândi şi posibilitatea de a-l face numai noaptea ca să aibă posibilitatea să fure liniştiţi, să nu le fie teamă de lumina zilei", a declarat Ioan Oltean.

El a spus că, în opinia PDL, un referendum trebuie să fie "corect, să aibă loc pe parcursul unei singure zile".

"Este inadmisibil ca o putere care, în momentul acesta, domină în proporţie de 80 la sută Parlamentul să aibă reţineri în ce priveşte realizarea unui referendum cu un prag electoral de 50 la sută. Asta înseamnă că ei sunt conştienţi că au câştigat alegerile pe nedrept, prin minciună şi prin hoţie, altfel nu au niciun motiv să aibă reţineri în organizarea unui referendum. Când deţii 80 la sută din puterea parlamentară, când deţii 80 la sută din structurile autorităţilor locale, care-i problema? E o întrebare firească pe care ne-o punem", a comentat Oltean.

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, declara, duminică, la Antena 3, că nu renunţă, ca urmare a deciziei CC privind constituţionalitatea pragului electoral la referendum, la ideea consultării populare în octombrie, menţionând că aceasta ar putea să dureze trei zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici