Olteanu: Mona Muscă, plină de talent politic, în ciuda unor tare de caracter

Liberalul Bogdan Olteanu a discutat, vineri, cu tinerii liberali, la Şcoala de vară de la Costineşti, despre promovarea femeii în politică, lăudându-le pe Norica Nicolai şi Mona Muscă, despre aceasta din urmă spunând că este "o femeie plină de talent în politică", în ciuda unor "tare de caracter".

28 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Mona Muscă, plină de talent politic, în ciuda unor tare de caracter

Olteanu: Mona Muscă, plină de talent politic, în ciuda unor tare de caracter

Olteanu a apreciat că Mona Muscă este "o femeie plină de talent în politică, dincolo de toate văditele ei tare de caracter (...) care au fost cu atât mai răvăşitoare cu cât ea îşi construise cariera politică tocmai pe ideea de moralitate".

"Dar e o femeie de un uriaş talent, care a reuşit în politică fără ca vreodată să îmbrăţişeze o doctrină sau un pachet de susţineri feministe. A reuşit pe teme de interes pentru cetăţean, aşa cum Norica a reuşit pe teme de interes public, că se ocupă, din câte ştiu eu de justiţie, de siguranţa naţională", a spus Olteanu.

El a subliniat că, în opinia sa, problemele drepturilor omului legate de egalitatate de gen nu sunt rezolvate şi a criticat încercările de revenire la îngrădiri în privinţa avorturilor.

"Nici vorbă, nu s-a rezolvat, din punctul de vedere al drepturilor omului, problema egalităţii de gen. Eu nu vorbesc neapărat de lege, ci de spiritul public, care nu a rezolvat aceste probleme. Există oameni în ziua de azi, care vor să ne ducă înapoi în perioada când femeile şi doctorii făceau puşcărie pentru avort. Asta înseamnă un atenat la adresa unor libertăţi câştigate cu greu şi cu suferinţă", a adăugat Bogdan Olteanu.

Liberalul a abordat şi problema minorităţii homosexualilor, care în România a fost acceptată foarte târziu.

"Homosexualii au încetat să fie trimişi în puşcărie din 1999, pentru că nu erau în spiritul... iar dacă nu eşti chiar în spiritul fibrei morale a naţiei nu trebuie să faci puşcărie pentru asta", a arătat Olteanu.

El le-a spus tinerilor liberali că nu trebuie să uite că dezbaterile privind drepturile omului sunt întotdeauna de actualitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici