Olteanu: PNL poate forma o opoziţie "cu hotărâre" sau se lasă în mrejele ispitei

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că PNL fie formează o opoziţie "cu hotărâre", fie "se lasă în mrejele ispitei" de a se alătura guvernării, însă organizaţiile tind către opoziţie.

20 afișări
Imaginea articolului Olteanu: PNL poate forma o opoziţie "cu hotărâre" sau se lasă în mrejele ispitei

Olteanu: PNL poate forma o opoziţie "cu hotărâre" sau se lasă în mrejele ispitei (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că am venit suficient de mulţi la Timişoara, pentru că încercăm şi aici, ca în întreaga ţară, să construim opoziţia liberală la actuala guvernare", a afirma Olteanu.

Potrivit liderului liberali, PNL stabileşte acum ce are de făcut în această legislatură.

"Sunt două opţiuni cât se poate de clare: aceea de a face o opoziţie cu hotărâre la o guvernare proastă sau aceea de a ne lăsa în mrejele ispitei de a ne alătura unei guvernări alături de unul din cele două partide. Cred că şi din discuţia de aici, ca şi din discuţiile pe care le-am purtat în multe alte părţi ale ţării, am înţeles voinţa colegilor noştri de a ne poziţiona în opoziţie la actuala putere", a declarat Olteanu.

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a adăugat că, în opinia sa, actuala guvernare nu ştie să administreze, să reformeze şi nici să ofere o viziune.

"E o putere care nu ştie să guverneze România, care nu ştie ce are de făcut, măcar să administreze, cu atât mai puţin ca să reformeze sau ca să dea o viziune. Şi cu o echipă bună, cu oameni care ştiu să construiască politici, cu oameni care ştiu să propună proiecte, aşa cum este şi noua echipă pe care liberalii timişoreni şi, în curând, liberalii timişeni o vor oferi partidului, vom putea să construim alternativa la actuala guvernare", a mai spus Olteanu.

Potrivit acestuia, actuala guvernare nu va ajunge la finalul mandatului de patru ani, în următorii doi ani urmând să aibă loc alegeri anticipate.

"Eu cred că este o alternativă care trebuie oferită pe termen scurt, nu cred că actuala coaliţie va fi capabilă să guverneze vreme de patru ani şi mă aştept ca undeva, într-un an şi jumătate, doi ani de acum înainte să avem alegeri anticipate", a conchis liderul liberal.

Acesta a participat, alături de Ludovic Orban, la alegerile care au avut loc la PNL Timişoara, în fruntea organizaţiei fiind ales senatorul Nicolae Robu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici