Olteanu: Tăriceanu şi Antonescu, la acelaşi nivel pentru prezidenţiale

Bogdan Olteanu a scris, marţi, pe blogul său, că, din cercetările sociologice apărute până acum, reiese că, în ceea ce priveşte potenţialii candidaţi liberali pentru alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu şi Călin Popescu Tăriceanu se află cam la acelaşi nivel.

11 afișări
Imaginea articolului Olteanu: Tăriceanu şi Antonescu, la acelaşi nivel pentru prezidenţiale

Olteanu pe blog: Tăriceanu şi Antonescu, la acelaşi nivel pentru prezidenţiale

"Cercetările care încep să apară ne arată că nu avem un candidat detaşat între ceilalţi pentru prezidenţiale. Potenţialii candidaţi (pe nume Tăriceanu şi Antonescu) sunt cam la acelaşi nivel. Dar, ceea ce reiese foarte clar e că nici unul nu poate creşte în campanie, odată desemnat, decât cu două condiţii: să aibă sprijinul celuilalt - ceea ce cred, cunoscându-i pe amândoi - şi să aibă sprijinul celorlalţi liberali. Al celor prea nervoşi, al celor talibanizaţi de pânza roşie a congresului, al celor care uită cine e concurentul şi cine e duşmanul. Şi, măcar, tăcerea (sau aducerea la tăcere a) celor care şi-au promis prietenia altuia", a susţinut Olteanu pe blog.

El a apreciat şi anunţul lansat de Antonescu privind candidatura sa la şefia PNL dacă acest lucru presupune o dezbatere pe viziuni.

"De la lansarea cruciadei pentru congres extraordinar, a fost prima declaraţie serioasă, de fond, a unui combatant. A spus, pe scurt, că e interesat să candideze la preşedinţia partidului dacă asta va presupune o dezbatere de viziuni", a spus Olteanu, precizând că această declaraţie îl face să creadă că şi Antonescu pregăteşte un document de strategie politică pentru perioada de opoziţie, la fel ca Tăriceanu.

Bogdan Olteanu spune că blogul său nu este unul de "campanie internă în PNL", pentru sau împotriva celor doi candidaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici