Onţanu, exclus din PSD

Consiliul municipal al PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, în unanimitate, excluderea din partid a primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu. Informaţia a fost confirmată de preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

168 afișări
Imaginea articolului Onţanu, exclus din PSD

Onţanu, exclus din PSD (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Neculai Onţanu a fost exclus din PSD pentru că şi-a declarat susţinerea pentru Traian Băsescu în campania pentru alegerile prezedenţiale.

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că l-a sunat de trei zile pe Onţanu pentru a-i spune că doreşte să facă echipă în continuare, dar că acesta nu i-a răspuns la apel.

Vanghelie a precizat că, din punctul său de vedere, Onţanu ar fi fost ales miercuri preşedinte executiv al PSD Bucureşti, funcţie pe care o deţinea şi al cărei mandat a expirat, dacă nu decidea să îşi declare sprijinul pentru Băsescu.

El a arătat că deţinea de o lună informaţia potrivit căreia Onţanu era supus unor "presiuni", "inclusiv din partea lui Traian Băsescu" şi a adus în discuţie inaugurarea bisericii din curtea Palatului Cotroceni, unde au participat şi au avut o conversaţie Traian Băsesu, Neculai Onţanu, Anca Boagiu, Gabriel Oprea şi Anghel Iordănescu.

Vanghelie a arătat că, în afara lui Onţanu, din PSD au mai fost excluse încă alte şase persoane, printre care şi fostul consilier personal al lui Adrian Năstase Anca Alexandrescu, aceasta făcând parte, în prezent, din staff-ul de campanie al candidatului independent la Preşedinţie Sorin Oprescu.

"Am exclus încă şase persoane, care vor să facă în altă parte campanie. Le-am dat la pachet cu Onţanu", a spus Vanghelie.

El a arătat că, miercuri, Consiliul municipal al PSD Bucureşti l-a ales în funcţia de preşedinte executiv pe Bogdan Georgescu, fost vicepreşedinte al AVAS.

Totodată, în şedinţa de miercuri au fost aleşi şi vicepreşedinţii PSD Bucureşti Corina Dănilă, Florian Popa, Ion Glagu şi Milică Boaje, în timp ce Luminiţa Anghel a fost aleasă pentru postul de secretar.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu, a anunţat, miercuri, că se alătură celor care sprijină candidatura lui Traian Băsescu pentru un nou mandat de preşedinte al României.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a comunicat, marţi, primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, că va fi exclus din PSD dacă nu revine rapid asupra declaraţiei de susţinere a lui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici