Onţanu: Vor fi sancţionaţi toţi cei care pun afişe electorale în locuri unde nu este permis

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, că vor fi sancţionaţi toţi reprezentanţii partidelor politice, indiferent dacă sunt de la PDL, USL sau de la alte formaţiuni, în cazul în care afişează mijloace de propagandă electorală în alte locuri decât cele legale.

174 afișări
Imaginea articolului Onţanu: Vor fi sancţionaţi toţi cei care pun afişe electorale în locuri unde nu este permis

Neculai Onţanu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele legal constituite constituie contravenţie. Afişarea mijloacelor de propagandă electorală în afara perioadei de campanie electorală constituie contravenţie. Suntem administratorii Bucureştiului şi trebuie să avem grijă să păstrăm sectorul curat", a spus Onţanu.

Edilul sectorului 2 a precizat că, pe durata campaniei electorale, vor exista locuri special amenajate pentru afişajul electoral.

Potrivit lui Onţanu, autorizaţiile obţinute pentru materialele privind campania electorală sunt valabile doar în perioada permisă de lege pentru campanie.

Precizările edilului vin după ce Organizaţia PNL Sector 2 a anunţat, tot vineri, că a înaintat o plângere penală la Poliţia Sectorului 2 şi la Poliţia Capitalei împotriva primarului Neculai Onţanu, "pentru distrugerea abuzivă a materialelor de promovare a soluţiilor USL pentru dezvoltarea Sectorului 2".

"Gestul lui Neculai Onţanu, de a distruge materiale pentru care Uniunea Social Liberală a obţinut autorizaţii, denotă disperare şi marchează un tip de comportament specific tovarăşilor de la PDL ai actualului primar al Sectorului 2. Considerăm că acţiunea primarului Onţanu, prin care încearcă să refuze un drept al cetăţenilor Sectorului 2 de a se informa şi de a fi informaţi în legătură cu soluţiile USL pentru dezvoltarea Sectorului 2, este abuzivă, nedemocratică şi încalcă legea în mod grosolan. Acţiunea abuzivă a lui Neculai Onţanu confirmă faptul că actuala putere este în stare de orice pentru a câştiga alegerile, apelează la ilegalităţi şi fraude în încercarea disperată de a-şi păstra poziţiile", s-a arătat într-un comunicat semnat de preşedintele filialei PNL Sector 2, Dan Cristian Popescu.

Liberalii din sectorul 2 au mai spus că, în condiţiile în care Onţanu "a început deja şi distrugerea corturilor USL, unde cetăţenii Sectorului 2 sunt aşteptaţi să vorbească despre problemele cu care se confruntă", îl "avertizează" pe actualul primar că "nu va reuşi" să-i împiedice să informeze cetăţenii în legătură cu soluţiile lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici