Opoziţia dezgroapă tema tezaurului românesc aflat în Rusia şi îl acuză pe marele «naţionalist» Liviu Dragnea că a făcut-o pierdută

Senatorul PNL Florin Cîţu a susţinut, luni pe Facebook, că nu doar că Liviu Dragnea nu a cerut niciodată Rusiei să restituie tezaurul României, ci, mai mult, PSD ar fi făcut o înţelegere cu Feraţia Rusă pentru ca subiectul să dispară de pe agenda discuţiilor bilaterale.

2216 afișări
Imaginea articolului Opoziţia dezgroapă tema tezaurului românesc aflat în Rusia şi îl acuză pe marele «naţionalist» Liviu Dragnea că a făcut-o pierdută

PNL îl acuză pe Dragnea de un aranjament cu Moscova privind tezaurul românesc aflat în Rusia/ Cîţu: A făcut dispărută tema restituirii aurului

„Dragnea a renunţat la tezaurul României! V-aţi pus vreodată întrebarea de ce în aceşti doi ani de guvernare psd-ista marele «naţionalist» Liviu Dragnea nu cerut public Rusiei să restituie tezaurul furat? Poate Liviu Dragnea să prezinte un singur document care să demonstreze că i-a cerut lui Putin să restituie tezaurul? Liviu Dragnea nu are cum să arate un astfel de document. Nu a cerut niciodată Rusiei să restituie tezaurul. Din contră. Liviu Dragnea şi PSD au făcut o înţelegere cu Rusia pentru ca acest subiect să dispară de pe agenda discuţiilor bilatwrale dintre România şi Rusia. În programul cu care i-a minţit pe români în 2016, PSD se angaja să îmbunătăţească relaţiile cu Rusia (adică să ajute Rusia să evite sancţiunile UE şi să acţioneze nestingherit pe piaţa comună) dar şi să restituie tezaurul furat de ruşi. (vezi poza 1)”, a scris Florin Cîţu, luni pe Facebook.

Liberalul prezintă parcursul guvernării PSD şi unele dintre motivele pentru care au fost schimbaţi premierii Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose.

„Peste 6 luni Grindeanu este dat afară din guvern cu forţa în urma unei analize a lui Vâlcov care constatată, ţineţi-va bine... că nu a dus România mai aproape de Rusia. Asta era un obiectiv al PSD pentru România, ţară membră UE şi NATO. Declaraţie Grindeanu : «Vă citesc o măsură care, în analiza domnului Vâlcov, e nerealizată: dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă. Eu ştiu că suntem incă tară membră UE şi trebuie să respectăm sancţiunile UE. Poate că domnul Vâlcov şi ceilalţi ştiu altceva. Şi de-asta trebuie să plec, probabil»”, notează Cîţu.

„A urmat guvernul Tudose cu un nou program de guvernare. La partea de politică externă a revenit «îmbunătăţirea» relaţiei cu Rusia şi restituirea teazaurului. După încă şase luni a plecat şi Tudose. Nici el nu a îndeplinit niciun demers pentru restituirea tezaurului. Nici măcar măcar telegramă, un email ceva. Nimic. Şi a venit rândul Vioricăi cu un alt program de guvernare dar în ceea ce priveşte relaţia cu Rusia lucrurile au rămas neschimbate. Pe hârtie, Dragnea spune că este interesat de restituirea tezaurului furat de ruşi. În realitate, în doar doi ani de zile Dragnea a reuşit să îngroape subiectul”, a completat senatorul PNL.

Cîţu: Dragnea a „îngropat” subiectul restituirii tezaurului

Liberalul mai precizează că Liviu Dragnea trebuie să răspundă la mai multe întrebări, printre care de ce a „îngropat” subiectul restituirii tezaurului furat de ruşi.

„Cum a făcut Dragnea asta? Simplu. Ultima şedinţă a comisiei mixte româno-rusă pe tema tezaurului s-a ţinut în martie 2016 la Sinaia. Una din concluziile acelei întâlniri a fost că va urmă o întâlnire la nivel de factori de decizie în 2017. Dar ghinion pentru România. Guvernarea din 2017 era PSD-istă. Aşa că întâlnirea nu a mai avut loc niciodată. Dragnea a făcut o înţelegere cu Putin. În urmă înţelegerii, Dragnea a desfiinţat de facto această comisie. Întrebarea la care trebuie să răspundă instituţiile statului este: Ce a primit Dragnea la schimb pentru îngroparea subiectului restituirii tezaurului furat de ruşi? A primit Dragnea asigurări că se poate retrage la Moscova, după modelul Ianukovici, în cazul în care trebuie să meargă la puşcarie?”, a completat Florin Cîţu.

Acesta a adăugat că Liviu Dragnea „a vândut şi voturile europarlamentarilor PSD” în Parlamentul European, aceştia votând de fiecare dată pentru interesele lui Vladimir Putin şi împotriva Uniunii Europene. Liberalul prezintă în acest sens o listă cu votul împotrivă al unor eurodeputaţi precum Gabriela Zoană, Andi Cristea, Claudia Ţapartel, Doru-Claudiu Frunzulică sau Maria Grapini (candidat pe lista PSD la alegerile europene din 26 mai - n.r.).

„Mai mult, Dragnea a vândut şi voturile europarlamentarilor PSD în PE. De fiecare data când este vorba de Rusia în PE, aceştia votează pentru interesele lui Putin şi împotriva intereselor UE. Cel mai recent, pe 12 martie 2019 europarlamentarii PSD au primit ordin de la Dragnea să voteze împotriva UE şi pentru Rusia. Rezoluţia respectivă spunea că Rusia nu mai poate fi considerată un partener strategic pentru UE iar UE trebuie să rămână deschisă impunerii de noi sancţiuni în viitor. (vezi foto 2, - înseamnă împotrivă) Atitudinea PSD, prietenoasă faţă de Rusia şi sfidătoare faţă de UE, reprezintă din punctul meu de vedere trădare de ţară. Avem datoria, noi toţi românii, să o cercetăm şi să o pedepsim”, a explicat senatorul PNL.

El mai spune că ceea ce a făcut Liviu Dragnea se poate numi trădare de ţară.

„Mai mult, din punctul meu de vedere, faptul că Liviu Dragnea a făcut o înţelegere cu ruşii că tezarului să nu mai fie restituit reprezintă o infracţiune la fel de gravă ca trădarea de ţară. De ce PSD nu vorbeşte deloc în programul sau pentru alegerile europarlamentare de restituirea tezaurului? De ce guvernul Dragnea nu face niciun demers pentru restituirea tezarului deşi deţine pentru şase luni Preşedinţia Consiliului Uniuni Europene? Ei bine, acum ştiţi de ce!”, a precizat Cîţu.

Nu în ultimul rând, liberalul promite ferm că „PNL va aduce tezaurul României furat de ruşi înapoi în ţară”.

„Dar eu, senatorul Florin Cîţu, vă fac o promisune fermă. Promit solemn că eu şi PNL vom aduce tezaurul României furat de ruşi înapoi în ţară. Pentru că noi putem şi vrem să facem acest lucru. În plus, Rusia trebuie să despăgubească România pentru veniturile pierdute în toţi aceşti ani. Începem imediat după alegerile europarlamentare prin grupul PPE din PE, singurul grup parlamentar care contează. «my word is my bond». P.S. Nu vorbim de mărunţiş aici. Este vorba de aproximativ 100 de tone de aur. Se dublează rezerva de aur a României”, a conchis Florin Cîţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici