Oprea: UNPR susţine legile ce asigură un nivel ridicat al siguranţei naţionale şi respectă drepturile

UNPR susţine "cu toată convingerea" proiectele de lege care asigură un nivel ridicat al siguranţei naţionale şi, în egală măsură, respectarea drepturilor individuale, declară Gabriel Oprea, potrivit unui comunicat transmis de Uniune după consultările de miercuri de la Palatul Cotroceni.

134 afișări
Imaginea articolului Oprea: UNPR susţine legile ce asigură un nivel ridicat al siguranţei naţionale şi respectă drepturile

Oprea: UNPR susţine legile ce asigură un nivel ridicat al siguranţei naţionale şi respectă drepturile (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele UNPR a semnat, miercuri, la Palatul Cotroceni, în cadrul consultărilor la care preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare, acordul politic privind susţinerea iniţiativei de modificare şi completare a Legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Gabriel Oprea a declarat că salută atât iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis de a discuta această problemă extrem de importantă pentru România, cât şi decizia unanimă a liderilor partidelor parlamentare de a semna iniţiativa legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii 506/2004, se arată în comunicat.

"UNPR susţine cu toată convingerea proiectele de lege care asigură un nivel ridicat al siguranţei naţionale şi care, în egală măsură, respectă drepturile fundamentale ale românilor. Din acest punct de vedere, iniţiativa de modificare şi completare a legii în discuţie, aşa cum a fost prezentată, respectă ambele criterii. Pe de-o parte, sunt asigurate garanţiile necesare că drepturile şi libertăţile individuale stabilite prin Constituţie vor fi respectate. Pe de altă parte, acestei legi îi sunt aduse modificări ce vor permite instituţiilor abilitate să-şi facă datoria cu mai multă eficienţă, în actualul context de securitate, pentru apărarea ţării, a cetăţenilor şi a interesului naţional. Aceste modificări sunt absolut necesare pentru România şi vreau să subliniez că ele au fost deja operate în majoritatea ţărilor din NATO şi din Uniunea Europeană", a afirmat Oprea.

Proiectul de lege va intra în etapa de avizare de către Guvernul României, după care va fi transmis Parlamentului spre dezbatere şi adoptare.

Iniţiativa de modificare a Legii 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, semnată la Cotroceni de liderii partidelor, prevede că accesul la datele personale se face numai cu autorizarea prealabilă a judecătorului.

Iniţiativa legislativă parlamentară de modificare şi completare a Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice a fost semnată de toţi liderii partidelor parlamentare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici