Oprea vrea şi el reluarea votului privind solicitarea DNA, după ce îi rugase pe senatori să-l scape

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea a scris pe Facebook că îi va cere preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să supună încă o dată la vot cererea DNA în cazul său, iar colegilor săi să voteze pentru începerea urmării penale, după ce, la votul de luni, i-a rugat să-l apere.

1316 afișări
Imaginea articolului Oprea vrea şi el reluarea votului privind solicitarea DNA, după ce îi rugase pe senatori să-l scape

Oprea vrea şi el reluarea votului privind solicitarea DNA, după ce îi rugase pe senatori să-l scape

”La primul dosar am cerut colegilor să voteze cererea DNA pentru începerea urmăririi penale (cel pentru abuz în serviciu-n.r.) Acum am cerut colegilor să voteze împotrivă şi poate că am greşit. Mulţi mi-au reproşat că vreau să fug de Justiţie, deşi nu e deloc aşa. Tocmai de aceea îi voi solicita Preşedintelui Senatului să supună la vot încă o dată cererea DNA, iar pe colegi îi voi ruga să voteze pentru începerea urmăririi penale. Ştiu că sunt nevinovat şi nu fug de Justiţie. Ştiu în egală măsură că acest dosar ridică prea multe semne de întrebare şi nu pot să le trec cu vederea. Dacă aţi fi în locul meu, cum aţi proceda? Aţi accepta orice acuzaţie, oricât de aberantă, şi ani întregi de procese pentru suspiciuni inventate? Aţi accepta să vi se spună că aţi ucis un om deşi nu aţi avut absolut nicio legatură cu vreuna din cauzele accidentului?”, a scris Oprea pe contul său de Facebook.

El a reluat teza potrivit căreia este nevinovat.

”Mulţi îmi dau lecţii. Alţii mă înjură. Eu nu judec pe nimeni şi nu doresc nimănui răul. Un lucru îl voi spune însă mereu. Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greşelile mele şi crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici măcar din culpă”, conchide fostul ministru de Interne.

Liberalii au anunţat joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că vor solicita reluarea votului în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea şi îi cer liderului PSD, Liviu Dragnea, să fie de acord cu reluarea procedurii. Liberalii spun că senatorii PNL au votat ''deschis şi favorabil continuării anchetei penale'' şi că voturile împotrivă au venit de la ''PSD, ALDE şi acoliţii''.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că social-democraţii nu vor bloca reluarea votului în cazul începerii urmăririi penale împotriva lui Gabriel Oprea şi că ''PSD nu va avea nicio ezitare dacă se va ajunge în această situaţie''.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici