Oprescu cere ajutor să ajungă în turul doi şi promite că apoi "nu va fi nicio problemă"

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu le-a cerut, marţi, susţinătorilor săi din Bistriţa, să îl ajute să ajungă în turul al doilea şi a promis că apoi "nu va fi nicio problemă", adăugând că îl preferă ca adversar pe actualul preşedinte.

27 afișări
Imaginea articolului Oprescu cere ajutor să ajungă în turul doi şi promite că apoi "nu va fi nicio problemă"

Oprescu cere ajutor să ajungă în turul doi şi promite că apoi "nu va fi nicio problemă" (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu a spus, marţi seară, la Bistriţa, că se luptă cu structuri politice şi din acest motiv are nevoie de ajutor să ajungă în turul al doilea.

"Ştiu foarte bine cu ce structuri mă bat. Sunt ale partidelor politice, indiferent cum s-ar numi ele. Nu este uşor cu toate manevrele pe care le încearcă fiecare structură în a-şi propulsa candidatul în turul doi. Eu am credinţa că există putinţa de a mă sprijini să ajung în turul doi. După aceea, vă promit eu că nu e niciun fel de problemă", le-a spus Oprescu susţinătorilor.

Întrebat cu cine ar prefera să se confrunte în eventualitatea în care va trece de primul tur, Oprescu a spus că îl preferă pe actualul preşedinte.

"Eu îl aştept pe domnul Băsescu cam de nouă ani de zile. Este mai bătrân cu trei zile ca mine. Eu nu am fost un om conflictual în viaţa mea. Eu nu sunt un Don Quijote, dar nu am stat nicodată în genunchi, nu am făcut nimic în poziţie de drepţi şi, prin meseria mea, am fost un om liber. Nici pe vremurile celelalte nu putea să-mi spună nimeni cum să operez. Şi poate că am avut şi un avantaj. Dintre toţi liderii aceştia pe unii îi ştiu şi cum arată pe dinăuntru. Se pare că nu e un avantaj", a spus Oprescu.

El a mai spus că, din informaţiile pe care le are, nu va exista nicio dezbatere televizată cu toţi candidaţii.

Sorin Oprescu a afirmat totodată că nu este "omul antisistem".

"Am făcut parte dintr-un partid 15 ani de zile, nu vin să vorbesc despre mocirla partidelor politice, fiindcă am fost în mocirla aceasta. Nu sunt omul care să vorbesc despre desfiinţarea partidelor fiindcă nu există democraţie fără partide. Problema mea este respectarea portofoliulului de prerogative pe care îl au partidele. Partidele nu au ce căuta în şcoli cu directori aşezaţi cu carnet de partid, în instituţii sanitare şi în instituţii ale statului unde directori, directori adjuncţi şi mai nou şefii de birouri trebuie să aibă un carnet de partid de preferat de culoarea celor de la guvernare. În felul acesta tulbură viaţa oamenilor de zi cu zi", a spus candidatul independent.

Sorin Oprescu s-a întâlnit, marţi, la Bistriţa, în sala de conferinţe a unui hotel, cu circa o sută de susţinători, care l-au aşteptat timp de o oră şi jumătate după cea anunţată oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici