Oprescu, de acord cu referendumul privind parlamentarii, dar nu în aceeaşi zi cu alegerile

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu susţine că este de acord cu referendumul pentru reducerea numărului de parlamentari, dar consideră că nu a fost ales momentul potrivit, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale.

27 afișări
Imaginea articolului Oprescu, de acord cu referendumul privind parlamentarii, dar nu în aceeaşi zi cu alegerile

Oprescu, de acord cu referendumul privind parlamentarii, dar nu în aceeaşi zi cu alegerile (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Da, sunt de acord cu reducerea numărului de parlamentari. Da, sunt de acord cu referendumul, dar nu în orice situaţie şi mai ales într-o situaţie din aceasta, de alegeri prezidenţiale. Eu consider că preşedintele procedează pervers, a mutat atenţia către acest referendum în dorinţa de a ieşi foarte mulţi la vot. Ăsta e un lucru bun, dar acest referendum putea fi făcut până acum de cel puţin 4.426 de ori", a declarat Sorin Oprescu, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.

Oprescu susţine că Traian Băsescu nu a fost corect faţă de ceilalţi candidaţi atunci când a fixat data de 22 noiembrie pentru referendum, în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale.

"Nu cred că este corect faţă de ceilalţi candidaţi să faci referendumul exact în momentul când trebuie să se voteze pentru alegerile prezidenţiale. Putea să o facă mai demult. Eu l-aş întreba pe domnul preşedinte un singur lucru: de ce nu a făcut multe lucruri până acum? Spunea că are nevoie de încă un mandat. De ce multe lucruri au rămas nefăcute?", a mai spus Oprescu.

El a spus că Traian Băsescu va ieşi din nou preşedinte în cazul în care românii vor să trăiască în exact aceleaşi condiţii în care au trăit în ultimii cinci ani.

"Dacă oamenii sunt mulţumiţi cum au trăit în ultimii ani, ascultând despre cum o să trebuiască să muncească mai mult până la 65 de ani, timp în care rata de supravieţuire la români este cu 14 ani mai mică decât în Uniunea Europeană, dacă bătrânii cu pensiile pe care le au pot să reziste încă cinci ani de zile ca să primească medicamente prin poştă, dacă profesorii pot să intre în clasă în condiţiile de umilinţă în care sunt ţinuţi, dacă doctorii pot să se ducă la spital şi să nu aibă medicamente şi la materiale sanitare, atunci să-l voteze pe domnul Băsescu", a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici