Video Oprişan: Ar fi fost ilogic ca Plumb să fie şef interimar, preşedinte al CN şi ministru - VIDEO

Vicepreşedintele PSD, Marian Oprişan, a declarat, la finalul şedinţei CEx, că l-a votat pe Liviu Dragnea şi nu pe Rovana Plumb, aşa cum a afirmat că va face, în cursul săptămânii trecute, argumentând că este nevoie ca, în partid, decizia politică să fie separată de cea guvernamentală.

101 afișări

"Multă vreme, am crezut, că în PSD, trebuie să separăm decizia politică de decizia guvernamentală. Nici acum nu mă părăseşte acest gând şi m-am gândit: Rovana Plumb, colega noastră, un om cu experienţă şi un ministru remarcabil sub aspectul domeniului pe care îl reprezintă este preşedintele Consiliului Naţional şi ar fi fost ilogic ca preşedintele Consiliului Naţional să fie, în acelaşi timp, şi preşedintele partidului”, a declarat Marian Oprişan.

Oprişan a mai afirmat că PSD s-a comportat aşa cum ar trebui să se comporte un partid serios şi democratic şi a subliniat nevoia de modernizare a administraţiei publice şi locale din România, în acord cu standardele europene, pentru a contribui la bunăstarea cetăţenilor.

"Ne-am comportat aşa cum ar fi trebuit să se comporte fiecare partid serios şi democratic. (...) Cu acest prilej, îmi doresc să lansez un apel, ca împreună cu preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, cu toate forţele politice şi instituţiile fundamentale ale statului, să ne îndreptăm atenţia către modernizarea administraţiei centrale şi locale din România, în sensul european, în sensul în care administraţiile din democraţiile consolidate sunt alături de cetăţeni şi au toate pârghiile consolidate pentru a face oamenilor şi comunităţilor o viaţă mai bună”, a susţinut Marian Oprişan.

Liviu Dragnea a fost ales şef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, câştigând astfel bătălia împotriva Rovanei Plumb, obţinând 65 de voturi "pentru" şi 18 "împotrivă", în timp ce două voturi au fost anulate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici