Ora Guvernului, cu Teodor Meleşcanu, a fost suspendată. Plenul Camerei Deputaţilor, amânat

Plenul Camerei Deputaţilor a amânat şedinţa de marţi din cauză că Ora Guvernului, pe tema votului în Diaspora la alegerile europarlamentare, la care trebuia să se prezinte Teodor Meleşcanu, a fost suspendată. Ministrul se va prezenta la moţiunea simplă la adresa sa, la plenul Senatului.

465 afișări
Imaginea articolului Ora Guvernului, cu Teodor Meleşcanu, a fost suspendată. Plenul Camerei Deputaţilor, amânat

Ora Guvernului, cu Teodor Meleşcanu, a fost suspendată. Plenul Camerei Deputaţilor, amânat

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a suspendat şedinţa plenului de marţi, constatând că în această săptămână grupul parlamentar al PSD are dreptul de a convoca Ora Guvernului şi nu Opoziţia.

Ora Guvernului solicitată de PNL avea tema „Dreptul la vot al Diasporei călcat în picioare de ministrul Meleşcanu". Şi grupul parlamentar al USR a cerut invitatea ministrului de Externe tot pe subiectul „Blocarea votului românilor din diasporă”.

Senatul dezbate şi votează, tot marţi de la ora 16.00 moţiunea simplă la adresa lui Teodor Meleşcanu. PNL şi USR invocă faptul că oficialul din Guvern a dorit limitarea numărului de persoane care să poată vota la europarlamentare, pe 26 mai, în secţiile din străinătate.

Senatorii USR şi PNL arată că ministrul a decis să ignore nevoia de mobilizare a resursei umane în secţiile de votare, în urma experienţei alegerilor din 2014 şi 2016.

Politicienii Opoziţiei îi reproşează ministrului Afacerilor Externe că în Florenţa, unde locuiesc 10.000 de români, în 2016 au fost două secţii de votare iar anul acesta nu a mai existat niciuna. De asemenea, potrivit moţiunii, în Atena a fost o singură secţie de votare faţă de ultimele alegeri din 2016, când au fost două.

Senatorii mai reclamă în textul moţiunii şi numărul insuficient de buletine de vot la unele secţii din afară şi lipsa urnelor de vot suplimentare.

De asemenea, politicienii Opoziţiei mai atrag atenţia şi asupra altor aspecte din mandatul lui Teodor Meleşcanu, precum mutarea ambasadei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Alt aspect invocat în moţiunea simplă la adresa ministrului de Externe este intrarea României în Schenghen.

Nu în ultimul rând, senatorii notează că ministrul de Externe, din 2016 până în prezent, a întreţinut "o poziţie oscilantă" în ceea ce priveşte relaţia României cu Federaţia Rusă.

Taguri:
meleşcanu,
vot,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici