Orban acuză PSD că duce o „campanie furibundă” de minciuni: Social-democraţii inventează declaraţii sau poziţii politice ale PNL legate de salariul minim sau de legea salarizării

Ludovic Orban a afirmat că PSD duce „o campanie furibundă” de minciuni la adresa PNL şi lansează în spaţiul public tot soiul de intoxicări. El precizează că PNL susţine majorarea salariului minim, însă într-o formulă reală care să asigure o creştere reală a puterii de cumpărare şi nu prin inflaţie.

288 afișări
Imaginea articolului Orban acuză PSD că duce o „campanie furibundă” de minciuni: Social-democraţii inventează declaraţii sau poziţii politice ale PNL legate de salariul minim sau de legea salarizării

Orban: PSD a devenit o baltă mizeră din care nişte ordinari extrag minciună şi fake news

„PSD duce o campanie furibundă de minciuni împotriva PNL şi lansează în spaţiul public tot felul de intoxicări care nu au nicio legătură cu realitatea. După 2 ani de dezastru în guvernare, PSD nu mai e în stare să le spună nimic altceva concret românilor în afară de nişte minciuni abracadabrante în speranţa că românii le vor mai da crezare. Singurul lucru pe care îl mai ştie acest partid comunistoid este să inventeze declaraţii sau poziţii politice pe care le-aş fi avut eu sau Partidul Naţional Liberal legate de salariul minim sau de legea salarizării. Acest partid a ajuns o baltă mizeră din care nişte ordinari pescuiesc cele mai gogonate minciuni posibile, stupefiante, ireale”, a afirmat Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, vineri MEDIAFAX.

Liderul PNL spune că dacă majorarea salariilor va fi făcută în aşa fel încât să ducă la creşterea puterii de cumpărare, atunci ar creşte şi nivelul de trai al românilor.

„Partidul Naţional Liberal susţine atât creşterea salariului minim, prevăzut de altfel în Constituţie şi de care nu se poate atinge nimeni, cât şi toate celelalte salarii din economie sau administraţia publică şi în general a veniturilor pentru toate categoriile de cetăţeni, antreprenori, salariaţi sau pensionari. Creşterea veniturilor pentru populaţie pe care o promovează Partidul Naţional Liberal este, însă, o formulă care asigură creşterea reală a puterii de cumpărare şi nu prin inflaţie aşa cum a făcut PSD, ceea ce a determinat ca nivelul de trai al românilor să scadă dramatic pentru multe categorii de populaţie în ultimii doi ani”, a completat Orban.

El aminteşte de proiectul de lege al PNL care propune ca majorarea salariul minim să fie făcută în urma unor negocieri între patronate şi sindicate.

„Partidul Naţional Liberal promovează un proiect de lege prin care salariul minim să crească prin negocierile directe între patronate şi sindicate în funcţie de mai mulţi indicatori obiectivi, precum rata inflaţiei, indicele de productivitate şi rata de creştere economică, aşa cum este mecanismul de creştere a punctului de pensie pe care PSD refuză să-l aplice. De fapt, campania mizerabilă pornită de PSD împotriva Partidului Naţional Liberal arată disperare acestor mitomani pentru că românii au înţeles că PSD şi ALDE au tăiat veniturile angajaţilor şi ale pensionarilor prin inflaţia generalizată provocată şi prin neaplicarea formulei de indexare a pensiilor prevăzută în legea aflată în vigoare”, a explicat liderul liberalilor.

„Prin neaplicarea mecanismului de indexare a pensiilor prevăzut în lege, adică cu 7% în 2018 şi 9% în 2019, pensionarii au pierdut 240 lei la o pensie medie de 1.000 lei în 2018 şi 540 lei în 2019 la o pensie medie de 1.100 lei. Acesta este adevăratul rezultat al guvernării PSD – ALDE care-i doare pe români”, completează Orban.

Preşedintele PNL susţine că partidul pe care îl conduce are în vedere măsuri care vor garanta că toate majorările pensiilor şi salariilor să fie garantate, fără „chichiţe contabile” folosite de PSD.

„Noi garantăm plata tuturor drepturile salariale câştigate de români şi a majorărilor de pensii la care au dreptul pensionarii, fără tertipuri contabile şi fiscale sau chichiţe legislative care să-i trimită pe români să-şi caute dreptatea prin instanţele de judecată, aşa cum face PSD cu drepturile salariale ale profesorilor sau ale pensionarilor din grupele I şi II de muncă. Mai mult, ne angajăm să sprijinim nu numai salariaţii din sectorul public dar şi pe cei peste 4 milioane de angajaţi din sectorul privat care au fost abandonaţi de actuala guvernare toxică PSD – ALDE, care prin atacurile la sectorul privat şi multinaţionale, le pun locurile de muncă în pericol şi riscă să rămână pe drumuri, fără salarii şi să ia din nou drumul pribegiei în străinătate”, a mai spus Ludovic Orban.

Liderul PNL propune o creştere a pensiilor şi salariilor care să aibă la bază investiţii şi fonduri europene care vor avea ca efect dezvoltarea infrastructurii şi inclusiv crearea mai multor locuri de muncă bine plătite.

„Partidul Naţional Liberal susţine creşterea salariilor şi a pensiilor din România la nivel european prin stimularea unei creşteri economice sănătoase bazată pe investiţii şi fonduri europene care să ducă la dezvoltarea infrastructurii şi la atragerea de noi investitori, ceea ce va crea mai multe locuri de muncă mai bine plătite. Românii s-au săturat de hoţi şi de minciunile guvernării haotice PSD – ALDE care le pune în pericol plata salariilor şi pensiilor şi vor arăta acest lucru pe 26 mai, când vor da semnalul schimbării acestei guvernări”, a conchis Orban.

Reacţia preşedintelui PNL vine după ce social-democraţii au transmis, într-un comunicat de presă, că liberalii au fost mereu adversarii creşterii salariului minim, amintind despre o scrisoare deschisă adresată în 2014 Guvernului şi semnată de PNL şi USR în care precizau că această majorare e „distructivă pentru economie”. Aceştia au mai susţinut că, în cazul în care Ludovic Orban şi PNL şi-ar pune în practică teoria şi dorinţa abrogării Legii salarizării unice, atunci ar fi afectaţi 1,2 milioane de angajaţi şi astfel „şi-ar putea lua adio” de la majorările salariale prevăzute până în 2022.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici