Orban: Antonescu trebuie să devină şef al statului

Prim–vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la lansarea candidaţilor liberali la euroalegeri, că această campanie pentru PE reprezintă şi startul campaniei pentru prezidenţiale, la care PNL nu are decât "o singură soluţie": Crin Antonescu să devină preşedintele României.

59 afișări
Imaginea articolului Orban: Antonescu trebuie să devină şef al statului

Orban: Antonescu trebuie să devină şef al statului (Imagine: Mediafax Foto)

"Am încredere în fiecare dintre membrii PNL, am încredere în candidaţii PNL, şi gândiţi-vă că această campanie pentru PE e de fapt şi startul campaniei prezidenţiale, în care nu avem decât o singură soluţie, şi anume aceea ca viitorul preşedinte al României să fie actualul preşedinte al PNL, Crin Antonescu", a susţinut Orban.

Liderul PNL a menţionat că liberalii vor trebui să producă şi o reformă morală prin campania pentru euroalegeri.

"Va trebui să producem prin această campanie şi o reformă morală prin care să arătăm că românii pot fi convinşi să-şi exprime voturile şi fără să li se promită marea cu sarea şi fără să li se ofere diferite cadouri ilegale, ci pur şi simplu pot fi convinşi să voteze cu PNL pentru că de fapt votează pentru ideile, valorile, principiile care au construit Europa, pentru libertatea lor, demnitatea lor şi şansa lor de a avea un trai decent într-o Europă unită", a afirmat Ludovic Orban.

El a subliniat că liberalii se află "la startul unei campanii extrem de importante nu numai pentru PNL, ci şi pentru România", exprimându-şi speranţa ca această campanie, în care toţi românii vor vota în aceeaşi zi alături de cetăţenii celorlate state ale UE, să marcheze "semnalul prin care România să intre cu adevărat în UE, iar românii să devină cu adevărat europeni".

"Europa de azi e o Europă care se bazează în primul rând pe libertate individuală, pe respectarea unor drepturi inalienabile, pe respecarea şansei fiecărui individ de a reuşi în viaţă, pe cooperare, pe o solidaritate, nu impusă, ci o solidaridate regăsită şi conştientizată de fiecare cetăţean european. O Europă în care fiecare dintre cetăţeni are şansa cu adevărat să reuşească în viaţă", a adăugat liderul PNL.

El a subliniat că acest idei trebuie transmise într-o societate românească ce este "dominată de o clasă politică în mare parte neeuropeană, o clasă politică cu două partide de guvernământ care ştiu să mintă, care ştiu numai să ameninţe, să şantajeze, să fure, să ia ceea ce nu li se cuvine".

Liberalul şi-a exprimat convingerea că în această campanie PNL va da tot ce are mai bun, va avea capacitatea de a demonstra românilor că "poartă o uriaşă răspundere şi că politica pe care o face e o politică a responsabilităţii, a dezvoltării, care are ca obiectiv să ducă România cât mai repede la nivelul statelor dezvoltate din UE, iar pe români să-i facă să trăiască aşa cum trăiesc europenii din cele mai dezvoltate state europene".

Ludovic Orban le-a urat succes, în final, candidaţilor PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici