Orban, atac la CCR, după ce a decis ca Parlamentul poate amâna cu trei luni alegerile: "Trebuie eliminaţi politrucii de acolo"

  • Premierul Ludovic Orban a lansat, joi seara, o serie de atacuri la adresa Curţii Constituţionale a României (CCR), despre despre care a spus că ia decizii „care nu au legătură cu Constituţia şi cu democraţia”. „Trebuie eliminaţi politrucii de acolo”, a spus Orban.
  • Ludovic Orban îi învinovăţeşte pentru perioada de vid legislativ din iulie, cand judecatorii au decis că carantinarea celor infectati cu coronavirus este o restrângere a libertaţilor, pentru că este impusă prin ordin de ministru şi nu prin lege
1621 afișări
Imaginea articolului Orban, atac la CCR, după ce a decis ca Parlamentul poate amâna cu trei luni alegerile: "Trebuie eliminaţi politrucii de acolo"

Orban, atac la CCR, după ce a decis ca Parlamentul poate amâna cu trei luni alegerile: "Trebuie eliminaţi politrucii de acolo"

Întrebat despre decizia CCR referitoare la alegerile parlamentare, premierul a lansat joi seara un atac la adresa CCR.

„Decizia CCR mi se pare abracadabrantă, mi se pare o încălcare flagrantă a Constituţiei de către organismul care trebuie să fie paznicul Constituţiei. Eu aşa ceva... Trebuie schimbat ceva, nu se mai poate aşa... Trebuie schimbată componenţa Curţii Constituţionale, trebuie eliminaţi politrucii de acolo, trebuie să intre numai magistraţi cu cariere serioase în spate, nu oameni care au făcut politică şi care sunt numiţi acolo ca să răspundă la comenzi politice. Multe din deciziile alea vin împotriva interselor fundamentale ale României”, a spus premierul, la Digi24.

Ludovic Orban a spus că Guvernul a atacat la CCR legea prin care parlamentul „şi-a arogat dreptul de a stabili data alegerilor”. „Noi am atacat şi CCR se pronunţă pe valabilitatea HG, care a fost luată în baza Constituţiei. Eu asemenea inepţie n-am văzut. De ce? Că dă ordine Florin Iordache şi cu alţii către Dorneanu şi către judecătorii care au fost numiţi politic, care dau pe bandă rulantă decizii care nu au legătură cu Constituţia şi democraţia?”, a mai spus premierul.

Curtea Constituţională (CCR) a stabilit, în motivarea deciziei prin care constată caracterul constituţional al legii care prevede că Legislativul stabileşte data alegerilor parlamentare, că hotărârea de guvern prin care a fost deja stabilită această dată pentru ziua de 6 decembrie îşi va înceta efectele odată cu intrarea în vigoare a acestui act normativ.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici