Orban: Bătălia pe Statut abia începe, sunt convins că în Congres curentul e altul decât cel din BPC

Actualul prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la finalul DP, că bătălia pentru Statut abia începe, fiind mulţumit de curajul a 42 de liberali care s-au împotrivit votului pe liste, dar criticând prevederea lui Antonescu ca propunerea moţiunilor să fie votată nominal.

9 afișări
Imaginea articolului Orban: Bătălia pe Statut abia începe, sunt convins că în Congres curentul e altul decât cel din BPC

Orban: Bătălia pe Statut abia începe, sunt convins că în Congres curentul e altul decât cel din BPC (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Întrebat ce şanse mai are demersul său în condiţiile în care a pierdut o bătălie în DP, Ludovic Orban a replicat: "Asta e numai încălzirea". "Bătălia de abia începe şi după cum vedeţi de la BPC în care a fost un singur vot împotrivă, astăzi (joi-nr) au fost 42 de membri ai DP care au votat împotrivă. Îi felicit pentru curajul lor, au votat într-un sistem de vot uninominal şi sunt convins că pe măsură ce intrăm în baza partidului curentul de opinie este altul decât cel care s-a configurat în prima zi a BPC", a susţinut Orban.

El a subliniat că propunere privind votarea prin apel uninominal a prevederii privind votul pe liste "a fost formulată de preşedintele în funcţie (Crin Antonescu-nr)".

Întrebat câţi delegaţi va convinge până la votul de vineri, în Congres, Orban a spus că nu este Nostradamus, nediscutând până la ora actuală decât cu un număr de 800 de liberali.

"Urmează Congresul, credeţi că sunt prooroc, cititor, Nostradamus? Mărturisesc că nu am apucat să vorbesc până astăzi direct dintre delegaţii la Congres decât cu aproximativ 800 de delegaţi aşa că nu vă pot da răspuns până nu vorbesc direct cu fiecare", a spus liberalul.

Întrebat dacă va mai candida dacă trece Statutul Antonescu, Ludovic Orban a replicat: "Să nu anticipăm. De ce faceţi presupuneri? Vom vedea ce votează Congresul, şi după ce Congresul ia o hotărâre, voi lua şi eu o decizie".

Liderul PNL a reiterat că poate să colaboreze cu orice coleg de partid care a avut rezultate, performanţe şi a fost util PNL, pentru el fiind important ca orice coleg de partid să poată să candideze pentru orice funcţie de conducere de partid.

În privinţa unei candidaturi cu listă care ar contrazice declaraţiie sale, Orban a anunţat că are o soluţie "şi pentru această eventualitate".

"Fiecare Congres are o logică diferită de alegere, mă bazez pe voturile coelgilor de partid alături de care am fost în toate evenimentele campaniile electorale, colegii de partid pe care i-am sprijinit de-a lungul timpului şi mă bazez pe membrii de partid care pot să se desprindă de trecut şi au puterea să privească spre viitor", a conchis Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici