Orban: Dacă Guvernul încetează boicotul, atunci Kovesi ar putea deveni procuror-şef european

Ludovic Orban a făcut apel la Guvern şi la forţele politice din România să vină în sprijinul PNL şi să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la şefia Parchetului European, în contextul în care urmează să fie reluată procedura de negociere pentru conducerea viitoarei instituţii.

57 afișări
Imaginea articolului Orban: Dacă Guvernul încetează boicotul, atunci Kovesi ar putea deveni procuror-şef european

Orban: Dacă Guvernul încetează boicotul, atunci Kovesi ar putea deveni procuror-şef european

„PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcţia de procuror şef european. Desemnarea se face de către Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene. În ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reuşit să convingă majoritatea din Parlamentul European să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi. După alegeri, se va relua procedura de negociere între Parlament şi Consiliu. Cu un parlament proaspăt relegitimat prin vot democratic, forţă să de negociere va fi mult mai mare în faţa unui Consiliu, care a luat decizia la nivel de reprezentanţi”, a scris Ludovic Orban, vineri, pe Facebook.

Preşedintele PNL a mai spus că există o conjunctură favorabilă post-alegeri, în acest sens, precizând că preşedintele Franţei Emmanuel Macron nu prea mai are argumente politice pentru susţinerea candidatului francez.

„De asemenea, conjunctura post-alegeri este mai favorabilă. Ţările din est pot să revendice cu mai multă forţă poziţii importante la nivel european. Macron nu prea mai are argumente politice pentru a susţine candidatura franceză. Dacă şi guvernul român îşi încetează boicotul şi dacă şi celalalte forţe politice româneşti din Parlamentul European vin în sprijinul PNL, şansa României de a câştiga poziţia de procuror şef va fi foarte mare”, a conchis Orban.

Premierul Viorica Dăncilă nu exclude susţinerea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european, preşedintele PSD declarând, vineri, la Galaţi, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcţia de şef al Parchetului Naţional Financiar, Laura Codruţa Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcţia de procuror-şef în cadrul Parchetului European.

Taguri:
orban,
guvern,
kovesi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici