Orban despre Honorius Prigoană: O sfidare a bunului simţ şi o jignire la adresa românilor

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, despre contracandidatul lui Radu Stroe în colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor, Honorius Prigoană, că este "o beizadea", iar candidatura sa "o sfidare a bunului simţ" şi "o jignire la adresa tuturor cetăţenilor României".

31 afișări
Imaginea articolului Orban despre Honorius Prigoană: O sfidare a bunului simţ şi o jignire la adresa românilor

Orban despre Honorius Prigoană: O sfidare a bunului simţ şi o jignire la adresa românilor (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"După părerea mea, este o sfidare la adresa bunului simţ al cetăţenilor României. După părerea mea, este o sfidare şi o jignire la adresa tuturor cetăţenilor României printre care sunt milioane de români de zece ori mai buni decât această beizadea, acest băiat al unui om care îşi câştigă banii din contracte cu statul şi cu administraţiile locale ale PDL", a susţinut Orban.

El a menţionat că democrat-liberalii preiau "modelul lui Traian Băsescu, care şi-a trimis fiica în Parlamentul European cu voturile date de PDL", model pe care l-a calificat drept "exemplu negativ de nepotism, de promovare a non-valorii, de promovare a oamenilor complet lipsiţi de calităţi" şi trimit în această candidatură "un om care nici nu ştie foarte bine unde se află strada Jiului sau un om care nici măcar nu cunoaşte bine legislaţia în domeniul rutier în România".

Orban a precizat că îl va ajuta pe Stroe pentru a face campanie "din casă în casă".

"În ceea ce mă priveşte pe mine, voi face campanie din casă în casă, aşa cum este felul meu de a face campanie şi alături de Radu Stroe şi de colegii mei vom prezenta toate calităţile candidatului nostru, toate atuurile programului nostru şi le vom explica bucureştenilor din colegiul 1 că e în interesul lor să aibă un reprezentant de calibrul lui Radu Stroe", a spus liderul PNL, precizând că Radu Stroe şi-a lansat deja oficial candidatura.

În privinţa bugetului, Orban a spus că "PNL nu i-a pus lui Stroe la dispoziţie sume de bani sau alte lucruri".

"Există foarte mulţi membri ai PNL, foarte mulţi lideri ai PNL care se vor implica direct în această campanie electorală şi pentru asta nu trebuie bani, trebuie numai voinţă, credinţă şi convingere şi sunt convins că acest tip de campanie va fi cel câştigător în colegiul numărul unu", a spus Ludovic Orban.

Întrebat cu ce va contribui PSD la campania lui Stroe, Orban a spus că faptul că social-democraţii nu şi-au desemnat candidat este un avantaj pentru PNL.

"Nu am discutat un astfel de aspect şi din partea acestui partid practic faptul că nu şi-au depus candidaţi recunoaştem că reprezintă un avantaj pentru candidatul PNL, dar nu am avut vreo condiţie sau vreo negociere", a spus liderul PNL, menţionând că despre înţelegerea din Bucureşti ştie că este "un gentlemen's agreement" şi că nu ştie de niciun acord.

Biroului Electoral al Circumscripţiei Municipiului Bucureşti a decis că Honorius Prigoană (PDL) şi Radu Stroe (PNL) sunt candidaţii "definitivi" în alegerile parlamentare parţiale pentru colegiul 1 din Capitală, deşi Curtea Constituţională nu s-a pronunţat în cazul lui Remus Cernea (Partidul Verde), a cărui candidatură a fost respinsă de Biroul Electoral.

Alegerile parţiale în colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor vor avea loc în 17 ianuarie. Campania electorală a început în 2 ianuarie şi se încheie în 16 ianuarie, la ora 7.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici